-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Derybose Minske – Vladimiro Putino grasinimai ir šantažas

Išklausę Minsko derybų dalyvių, Europos Sąjungos lyderiai nusprendė palaukti, kol viltis virs tikromis paliaubomis. Europos Vadovų Taryboje nekalbėta nei apie sankcijų Rusijai švelninimą, nei apie griežtinimą.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak Lietuvos prezidentės patarėjos užsienio politikos klausimais Jovitos Neliupšienės, Vokietija ir Prancūzija patvirtino Ukrainos prezidento žodžius, kad pokalbiuose neapseita be Rusijos prezidento Vladimiro Putino grasinimų ir šantažo.

„Mes turime reikalą su ne visai civilizuota valstybe, kurios metodai peržengia bet kokias vaizduotės ribas, ko mes galime tikėtis iš proceso, kurį vadiname derybomis. Kalbant apie kitą pusę, šantažo ir grasinimų, kaip supratau, buvo neišvengta.

Mes turime reikalą su ne visai civilizuota valstybe, kurios metodai peržengia bet kokias vaizduotės ribas

Susitarimas turi įsigalioti vasario 15 dieną. Iki to laiko dar daug įvykių gali įvykti ir pažiūrėsime, ar tie žmonės, kurie save vadina separatistais, nors iš tiesų naudojasi teroristiniais metodais, sudės ginklus, ar jie atsitrauks nuo nustatytų linijų, ar jie daugiau nebešaudys ir nebesprogdins nekaltų žmonių. Tas optimizmas bus susijęs su konkrečiais darbais, o ne žodžiais. Tiek europiečių, tiek ir kitų šalių užduotis yra užtikrinti monitoringą, kad sutartis būtų įgyvendinta“, – sakė J. Neliupšienė.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande`as teigia, kad kitą savaitę Europos Sąjungos lyderiai bei Ukrainos ir Rusijos prezidentai sutarties vykdymą aptars telefonu, o dar po kelių savaičių susitiks asmeniškai.

Pasak F.Hollande`o, telefoninis pokalbis įvyks tuo atveju, jeigu ugnies nutraukimas bus vykdomas pagal planą.

Ketvirtadienį Minske Vokietijos, Prancūzijos, Rusijos ir Ukrainos vadovai sutarė, kad nuo vasario 15-osios Rytų Ukrainoje turi būti nutraukta ugnis. Susitarimas taip pat numato sunkiosios ginkluotės atitraukimą, apsikeitimą belaisviais, o iki metų pabaigos Ukraina turi užtikrinti sienos su Rusija kontrolę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius