Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtys JAV valstijų bendrovei „Meta“ pateikė ieškinį dėl žalos vaikams

Dešimtys JAV valstijų antradienį pateikė ieškinį, kuriame socialinių tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ savininkė „Meta“ kaltinama pelnymusi iš vaikų skausmo, kenkimu jų psichinei sveikatai ir visuomenės klaidinimu dėl savo platformų saugumo.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

„Siekdama kuo didesnio finansinio pelno, „Meta“ ne kartą klaidino visuomenę dėl didelių savo socialinės žiniasklaidos platformų pavojų“, – teigiama Kalifornijos federaliniam teismui pateiktame ieškinyje.

Iš viso daugiau nei 40 valstijų pateikė ieškinius bendrovei „Meta“, nors kai kurios iš jų nusprendė kreiptis į vietos teismus, o ne prisijungti prie federalinės bylos.

„Meta“ išnaudojo jaunus vartotojus, sukurdama verslo modelį, kuriuo siekiama, kad jie kuo daugiau laiko praleistų platformoje, nepaisant to, kad tai kenkia jų sveikatai, teigiama ieškinyje.

„Vaikai ir paaugliai kenčia nuo rekordiškai prastos psichikos sveikatos, ir dėl to kaltos tokios socialinės žiniasklaidos bendrovės kaip „Meta“, – nurodė Niujorko valstijos generalinė prokurorė Letitia James (Letiša Džeims), paskelbusi apie ieškinį.

Pasak L. James, ieškinyje reikalaujama, kad federalinis teismas įpareigotų bendrovę „Meta“ nutraukti manipuliavimo taktiką ir sumokėti dideles finansines baudas bei atlyginti nuostolius.

„Meta“ teigė, kad ieškinys ją nuvylė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius