Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtys Turkijos karių pasiprašė prieglobsčio Vokietijoje

Kelios dešimtys Turkijos karių, paskirtų dalyvauti NATO veikloje, pasiprašė prieglobsčio Vokietijoje, sakoma šeštadienį paskelbtame žiniasklaidos pranešime.
Nepavykęs perversmas Turkijoje
Nepavykęs perversmas Turkijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savaitraštis „Der Spiegel“ ir televizija ARD nurodė, kad šią informaciją suteikė turkų karininkai, kurie sakė bijantys, kad sugrįžę namo bus įkalinti arba netgi kankinami.

Jau apie 43 tūkst. žmonių buvo suimti Turkijoje dėl dalyvavimo arba numanomų ryšių su pernai liepą kariškių mėgintu įvykdyti perversmu prieš prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą.

„Apie 40 Turkijos karių, daugiausiai aukšto rango ir tarnaujančių NATO bazėse, pasiprašė prieglobsčio Vokietijoje“, – nurodė „Der Spiegel“ ir ARD.

Vienas pareigūnas, tvirtinęs, kad niekaip nėra susijęs su nepavykusiu perversmu ir neprijaučiantis jo organizatoriams, sakė: „Jeigu grįšiu į Turkiją, man gresia įkalinimas arba galbūt kankinimai.“

Vokietijos vidaus reikalų ministerija ir Pabėgėlių ir migrantų reikalų biuras nurodė, kad šių kariškių prašymai bus nagrinėjami lygiai tokia pačia tvarka kaip ir kitų prieglobsčio pasiprašiusių asmenų.

Turkija atlieka itin svarbų vaidmenį Europos Sąjungos pastangose sustabdyti masinį migrantų antplūdį iš Artimųjų Rytų ir Afrikos valstybių į Bendrijos šalis, ypač Vokietiją.

Ankaros ir Berlyno santykiai pašlijo po Turkijos kariuomenės mėginimo nuversti R.T.Erdoganą, bet Vokietijos kanclerė Angela Merkel planuoja vasario 2 dieną aplankyti Turkiją.

Vokietijos vyriausybė reiškė susirūpinimą dėl griežtų veiksmų prieš numanomus perversmo sąmokslininkus, o Turkija savo ruožtu kritikavo Berlyną, kad šis neišduoda įtariamų teroristų.

Turkija dėl perversmo kaltina Jungtinėse Valstijose gyvenantį musulmonų pamokslininką Fethullah Guleną, bet jis šiuos kaltinamus neigia.

Vokietijoje gyvena apie 3 mln. turkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius