-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dezertyravo Sirijos ambasadoriai JAE ir Kipre

Sirijos ambasadoriai Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) ir Kipre, kurie yra vyras ir žmona, pabėgo į Katarą, trečiadienį pranešė opozicinės Sirijos nacionalinės tarybos (SNT) atstovas.

Jie yra antras ir trečias aukšto rango diplomatai, prisidėję prie opozicijos prezidentui Basharui al Assadui nuo sukilimo pradžios prieš metus ir keturis mėnesius.

„Ambasadorius dabar yra Katare“, – telefonu sakė SNT atstovas Mohammadas Sarmini, paminėdamas ambasadorių Abdelatifą al Dabbaghą.

A.al Dabbaghas yra vedęs Lamią al Hariri, Sirijos ambasadorę Kipre, kuri, derindama savo veiksmus su vyru, taip pat pabėgo į Katarą, nurodė M.Sarmini.

L.al Hariri, musulmonė sunitė iš pietinės Derijos provincijos, kur prasidėjo Sirijos sukilimas, yra dukterėčia Sirijos viceprezidentui Farouqui al Sharaa, kurio vaidmuo alavitų dominuojamoje galios struktūroje yra reprezentacinis. B.al Assadas taip pat priklauso šalies gyventojų mažumą sudarantiems alavitams.

Pasak šaltinių diplomatiniuose sluoksniuose, prieš dvi savaites per Jordaniją į Katarą pabėgo Sirijos ambasadorius Irake Nawafas al Faresas, kuris yra vienos sunitų genties veikėjas iš Rytų Sirijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius