Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 22 /08:14

Didėja išpuolių Sirijoje aukų skaičius

Virtinė mirtininkų sprogdintojų atakų, įvykdytų sekmadienį prie vienos šiitų šventovės netoli Sirijos sostinės Damasko, taip pat šalies vidurio regiono mieste Homse, nusinešė per 150 žmonių gyvybių, o atsakomybę dėl tų išpuolių prisiėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS).
Sirija
Sirija / „Scanpix“ nuotr.

Netoli Damasko esančios Sajidos Zeinab šventovės apylinkėse buvo detonuotas sprogmenų prikrautas automobilis, o vėliau vienas po kito susisprogdino du mirtininkai. Per šiuos išpuolius žuvo iš viso 96 žmonės, nurodė nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA, cituodama vieną policijos šaltinį, paskelbė, kad ten buvo sužeisti 178 žmonės, tarp kurių buvo vaikų.

Vienas naujienų agentūros AFP reporteris sakė, kad sprogimai driokstelėjo už maždaug 400 metrų nuo šiitų gerbiamos šventovės, kurioje yra pranašo Muhammado vaikaitės Zeinab kapas.

Sausį per sprogdinimus tame pačiame rajone, dėl kurių atsakomybę taip pat prisiėmė IS, žuvo 70 žmonių.

SOHR taip pat pranešė, kad mirtininkams detonavus du sprogmenų prikrautus automobilius Homso miesto al Zahraa rajone, kontroliuojamame vyriausybę palaikančių jėgų, žuvo bent 59 žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti.

Internete paskelbtame pranešime „Islamo valstybė“ nurodė, kad du jos mirtininkai sprogdintojai atakavo prie Sajidos Zeinab šventovės, o du kiti nukreipė sprogmenų prikrautus automobilius į žmonių susibūrimo vietas Homse.

Al Zahraa rajonas, kuriame gyvena daugiausiai žmonės, priklausantys alavitų religinei mažumai, kuriai taip pat priklauso dauguma Sirijos valdančiojo klano narių, neretai tapdavo išpuolių taikiniu per jau beveik penkerius metus šalį krečiantį pilietinį karą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius