Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausiame N.Zelandijos mieste dėl 3 naujų COVID-19 atvejų skubiai įvestas karantinas

Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern sekmadienį nurodė didžiausiame šalies mieste Oklende pirmą kartą per beveik šešis mėnesius skubiai įvesti karantiną po to, kai mieste buvo užregistruoti trys koronaviruso atvejai.
Oklendas
Oklendas / 123RF.com nuotr.

Naujoji Zelandija yra sulaukusi pagyrų dėl to, kaip tvarkosi su pandemija: penkis milijonus gyventojų turinčioje šalyje užfiksuotos tik 25 mirtys nuo koronaviruso.

Tačiau sekmadienį beveik dviem milijonams gyventojų nurodyta nuo vidurnakčio likti namuose, nes įvedamas trečiojo lygio karantinas: uždaromos mokyklos ir įmonės, išskyrus teikiančiąsias būtiniausias paslaugas.

„Pagrindinis dalykas yra tas, kad prašome žmonių Oklende likti namuose, kad išvengtume plitimo rizikos“, – nurodė vyriausybės vadovė. Jos teigimu, tokių priemonių imamasi „prevenciškai, jeigu tai būtų viena iš labiau plintančių COVID atmainų, todėl turime veikti itin atsargiai“.

Karantinas Oklende įvedamas po to, kai trims vienos vietinės šeimos narių buvo diagnozuotas koronavirusas. Valdžia nerimauja dėl šių „naujų ir aktyvių“ infekcijos atvejų, nes nebuvo jokio aiškaus perdavimo šaltinio.

Miestas taip pat užsidaro nuo likusios Naujosios Zelandijos dalies: artimiausias tris dienas išvykimas iš miesto ir patekimas į jį bus smarkiai apribotas.

Likusiai šalies daliai galios antrojo lygio apribojimai: gyventojai privalės viešajame transporte dėvėti kaukes, o susibūrimai ribojami iki šimto žmonių.

„Žinau, kad visi jaučiamės panašiai, kai taip įvyksta, – ir vėl, – sakė premjerė. – Tačiau prisiminkite, kad tai jau patyrėme, o tai reiškia, kad mes žinome, kaip iš to išeiti – kartu.“

Vietos sveikatos pareigūnai nurodė, kad šeštadienį koronavirusas buvo diagnozuotas moteriai, dirbančiai tarptautinius skrydžius aptarnaujančioje įmonėje, kuri teikia skalbimo ir maisto tiekimo paslaugas, taip pat jos dukrai, o sekmadienį buvo gautas teigiamas ir moters vyro tyrimo rezultatas. Ketvirtajam šeimos nariui pasireiškė į COVID-19 panašūs simptomai, tačiau tyrimo rezultatas buvo neigiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius