Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausias Pakistano miestas bus valdomas iš kalėjimo

Šią savaitę prisiekė naujas Karačio, didžiausio ir daugiausiai gyventojų turinčio Pakistano miesto, meras Waseemas Akhtaras. Tačiau po priesaikos jis nepradėjo kurtis naujame savo kabinete – iškart po ceremonijos su ginkluota policijos palyda grįžo atgal į kalėjimą, rašo PRI.
Waseemas Akhtaras
Waseemas Akhtaras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

W.Akhtaras – buvęs ministras ir parlamentaras, dabartinis „Muttahida Qaumi judėjimo“ (MQJ) partijos narys. Jis yra kaltinamas medicininės pagalbos teikimu įtariamiems teroristams ir smurto bei riaušių skatinimu 2007 metais.

Jis nėra pripažintas kaltu nė dėl vienų kaltinimų, tačiau nuo praėjusio mėnesio yra areštuotas.

Į priesaikos ceremoniją Karačio centriniame parke jį atvežė gausios apsaugos pajėgos. W.Akhtaras prisiekė ir kalbėdamas žmonėms sakė, kad kaltinimai jam yra išgalvoti. Jis taip pat pažadėjo darbe bendradarbiauti su savo politiniais priešininkais.

M.Akhtaras mero rinkimus laimėjo užtikrintai – balsavime savivaldybėje gavo 196 balsus iš 294.

Naujasis meras paprašė, kad jo kalėjimo kameroje būtų įrengtas kabinetas, iš kurio jis ims rūpintis miesto reikalais. Per ceremoniją jis pranešė, kad nusprendė kreiptis dėl paleidimo už užstatą ir tiki, kad jo prašymas bus patenkintas. Bet bent jau kurį laiką jis milžinišką miestą valdys iš kalėjimo.

Pakistano įstatymai nedraudžia politikams eiti savo pareigų būnant arešte, bet kol kas nėra aišku, kaip M.Akhtaras sugebės vadovauti miestui iš kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius