-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausios Brazilijos žiniasklaidos priemonės skelbia nebedirbsiančios prie prezidentūros

Dvi didžiausios Brazilijos žiniasklaidos grupės pirmadienį pranešė, jog nebenušvies prezidento Jairo Bolsonaro neformalių spaudos konferencijų prie prezidentūros dėl jo šalininkų vykdomo žurnalistų užgauliojimo ir menko saugumo.
Jairas Bolsonaro
Jairas Bolsonaro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žiniasklaidos konglomeratas „Globo“ ir laikraštis „Folha de Sao Paulo“ sakė, kad prezidento saugumo komanda neužtikrina tinkamos apsaugos J.Bolsonaro veiklą nušviečiantiems žurnalistams.

Kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidentas, reguliariai pažeriantis kritikos pagrindinėms šalies žiniasklaidos priemonėms, dažnai ryte sustoja prie Alvorados rūmų pasisveikinti su šalininkais, o kartais atsako ir į žurnalistų klausimus.

Tačiau per tokius neformalius susitikimus neretai kyla įtampa.

J.Bolsonaro bendraudamas su žiniasklaida dažnai pasitelkia aštrią, įžeidžiamą retoriką ir nevengia parodyti žurnalistams nešvankių gestų. Jo šalininkai, kuriuos nuo žurnalistų skiria tik apsaugos juosta, reguliariai juos plūsta.

„Kasdien mūsų žurnalistai priversti kęsti prezidento šalininkų įžeidimus ir šūksnius, jiems neužtikrinamas saugumas“, – rašoma „Globo Group“ viceprezidento Paulo Toneto Camargo laiške nacionalinio saugumo ministrui, kuriame informuojama apie boikotą.

„Tokių atakų daugėja“, – priduriama laiške.

„Folha de Sao Paulo“ nurodė, kad pirmadienį tvyrojusi ypač įtempta atmosfera buvo paskutinis lašas, perpildęs kantrybės taurę.

Pasak laikraščio, J.Bolsonaro jo laukusiems žurnalistams pareiškė: „Vėl kalbėsiuosi su jumis, kai pradėsite sakyti tiesą.“ Tuomet prezidento šalininkai ėmė agresyviai plūsti žurnalistus, kuriuos vadino „šiukšlėmis“, „žiurkėmis“ ir „komunistais“.

„Laikraštis planuoja atnaujinti nušvietimą iš šios vietos tik tuomet, kai prezidentūra užtikrins mūsų žurnalistų saugumą“, – nurodė leidinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius