Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžioji Britanija grasina neberemti šalių, kuriose draudžiamas homoseksualumas

Didžioji Britanija nutrauks finansavimą šalims, kurios ir toliau draus homoseksualumą, pranešė britų premjeras Davidas Cameronas.
Susituokusių gėjų poros bučinys
Susituokusių gėjų poros bučinys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis pareiškė, kad paramos nutraukimo klausimą jis iškėlė Britanijos tautų sandraugai priklausančių šalių lyderių susitikime Australijoje.

D.Camerono grasinimai pirmiausia skirti Šri Lankai, kurioje planuojama surengti kitą Britanijos tautų sandraugos susitikimą 2013-aisiais. Jei ši šalis iki susitikimo nepakeis savo požiūrio į žmogaus teises, Didžioji Britanija gali boikotuoti ir būsimą susitikimą, įspėjo D.Cameronas.

Nusiteikimą neatvykti į šį susitikimą jau yra pareiškusi ir Kanada.

Raginimas nebedrausti homoseksualumo buvo viena iš daugelio rekomendacijų labai kritiškame pranešime apie  Britanijos tautų sandraugos ateitį, kurį rengė šalių narių ekspertai, skelbia The Guardian.

„Tai nėra tik kalbos. Mes kartu pasakome, kad nuo to priklausys tolesnė britų parama. Tai yra klausimas, dėl kurio mes tikimės veiksmų ir esame pasiruošę investuoti pinigus į tai, kuo tikime. Kita vertus, negalime ir tikėtis, kad šalys pasikeis per vieną naktį“, – kanalui BBC1 sakė D.Cameronas.

Jis pabrėžė, kad Didžioji Britanija, yra viena didžiausių paramos teikėjų pasaulyje, todėl  gali kelti remiamoms šalims savo sąlygas.

„Tas šalis, kurias mes remiame, norime matyti tvirtai besilaikančias žmogaus teisių. Mes teigiame, kad tai bus viena iš lemiamų sąlygų, pagal kurias kursime tolesnę savo pagalbos politiką. Yra blogų pavyzdžių, kur mes jau ėmėmės veiksmų“, – dėstė Jungtinės Karalystės premjeras.

D.Cameronas pridūrė apie šią problemą kalbėjęsis su daugeliu Afrikos valstybių vadovų.

Paklaustas apie galimybę nedalyvauti 2013 susitikime Šri Lankoje, Didžiosios Britanijos premjeras  teigė nesitikintis, kad sprendimai dėl homoseksualumo bus priimti dar iki jo.

„Aš nesitikiu, kad problemos bus išspręstos per dvejus metus. Kai kuriose šalyse mes susiduriame su įsišaknijusiais stereotipais“, – sakė jis.

D.Cameronas pareiškė iki susitikimo besitikintis iš Šri Lankos vadovų bent kokių nors teigiamų poslinkių.

„Manau, kad faktas, jog Šri Lankoje vyks 2013 metų Britanijos tautų sandraugos susitikimas, turėtų įpareigoti šią šalį imtis tam tikrų veiksmų, kad susitikime dalyvautų kiek įmanoma daugiau valstybių“, – kalbėjo premjeras, ragindamas kuo skubiau naikinti homoseksualumo draudimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius