Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžioji Britanija ir Prancūzija siunčia prie Sirijos krantų galingą karinių jūrų pajėgų grupuotę

Didžioji Britanija ir Prancūzija artimiausiu laiku nusiųs į rytinę Viduržemio jūros pakrantę prie Sirijos galingą karinių jūrų pajėgų grupuotę, pranešė Vakarų žiniasklaidos priemonės, remdamosi šaltiniais Britanijos karinėje žinyboje.
Britanijos sraigtasparnešis „Illustrious“
Britanijos sraigtasparnešis „Illustrious“ / „Scanpix“ nuotr.

Į jungtinės operatyvinės grupuotės sudėtį įeis Britanijos sraigtasparnešis „Illustrious“, didelis desantinis laivas „Bulwark“ su 400 jūrų pėstininkų, eskadrinis minininkas, fregata ir povandeninis laivas.  Prancūzijai atstovaus junginys, į kurį įeis lėktuvnešis  „Charles De Gaulle“ ir kovinės apsaugos laivai.

Tarp Britanijos laivų bus eskadrinis minininkas „Defender“, galintis užtikrinti grupuotės apsaugą nuo Sirijos priešlaivinių sparnuotųjų raketų, dislokuotų šalies pakrantėje.

Manoma, kad laivai išplauks kai baigsis olimpinės žaidynės, nes šiuo metu sraigtasparnešis „Illustrious“ užtikrina saugumą Londone. Jis atplaukė Temzės upe į Britanijos sostinės centrą ir bus ten iki olimpiados pabaigos.

Pagal oficialią Didžiosios Britanijos karinės žinybos versiją, Anglijos ir Prancūzijos operatyvinės grupės laivai dalyvaus kariniuose mokymuose „ Cougar-12 (“Puma„-12“ – ИФ) rytinėje Viduržemio jūros dalyje.

Mokymų tikslas – tobulinti desantines operacijas su galimo priešininko išsilaipinimu į krantą. Numatoma surengti desantines operacijas Italijos Sardinijos salos, Albanijos ir Turkijos pakrantėje. Po to laivai plauks prie Kipro, esančio už 150 km nuo Sirijos, krantų kur tęs mokymus.

Tuo tarpu šaltinis Didžiosios Britanijos gynybos departamente patikino, kad laivai nedalyvaus jokioje operacijoje prieš Siriją, o bus rytinėje Viduržemio jūros dalyje tam atvejui, jeigu bus būtina evakuoti Britanijos piliečius iš regiono.

„Šiuo metu klausimo dėl kokios nors laivų kovinės užduotės nėra, mūsų tikslas yra tik tai, kad turėtume veiksmų planą Britanijos piliečiams evakuoti, jeigu konfliktai persimes į Libaną ir Jordaniją, – sakė šaltinis. – Blogiausias įvykių raidos variantas bus teroristinės atakos Libane ir Jordanijoje, jeigu Sirijos valdžia norės destabilizuoti visą regioną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius