Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžioji Britanija ragina savo piliečius nedelsiant išvykti iš Sirijos

Didžioji Britanija šeštadienį paragino savo piliečius Sirijoje nedelsiant pasinaudoti komercinių vežėjų paslaugomis ir iš išvykti iš šios šalies, perspėdama, jog ambasada Damaske veikiausiai nebegalės jiems padėti, jeigu padėtis dar labiau pablogės.
Protestuotojai Daros gatvėje
Protestuotojai Daros gatvėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Britanijos piliečiai turėtų nedelsiant išvykti komercinėmis priemonėmis, kol jos dar veikia, – sakoma URM atnaujintame pranešime keliautojams. – Tie, kas renkasi pasilikti Sirijoje arba vykti į ją nepaisydami mūsų patarimo, turėtų žinoti, jog itin mažai tikėtina, jog Britanijos ambasada Damaske galės teikti įprastas konsulines paslaugas, jeigu įstatymų ir tvarkos laikymasis toliau kriks bei vyks didesni pilietiniai neramumai.“

„Evakuacijos galimybės bus ribotos dėl tikėtinų ryšių ir susisiekimo sutrikimų“, – pridūrė ministerija.

Britanija dar balandžio 20 dieną patarė tautiečiams vykti iš Sirijos; smurtui šioje šalyje vis labiau stiprėjant, raginimas taip pat darėsi griežtesnis.

„Svarbu, kad Britanijos piliečiai Sirijoje atidžiai stebėtų padėtį ir patys imtųsi atsakomybės pasirūpinti savo saugumu ir atitinkamai planuotų savo veiksmus nenumatytais atvejais“, – pridūrė ministerijos atstovė.

„Mūsų patarimas yra labai aiškus, nes dėl dabartinės padėties mes patariame nutraukti visas keliones į Siriją, – tęsė ji. – Mes prašome britų piliečius paklausyti šio patarimo ir nedelsiant išvykti iš šalies“.

Smurtas Sirijoje nuo kovo vidurio nusinešė beveik 1300 civilių ir 340 saugumiečių gyvybių, nurodo Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius