-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžioji Britanija: tokio šalčio nematyta 100 metų, kelius valo ir kariuomenė, degalinėse baigiasi kuras

Didžiojoje Britanijoje šalčiai nesitraukia, o apsnigti keliai ir toliau kelia suirutę.
sniegas
Sniegas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia dailymail.co.uk, temperatūrai nukritus iki 15 laipsnių šalčio, skelbiama, jog tai greičiausiai bus šalčiausias gruodis Didžiojoje Britanijoje per 100 metų.

Į pagalbą ateina kariuomenė

Premjeras Davidas Cameronas pareiškė, kad miestuose ir  kai kuriose atokiose vietovėse kovoti su sniegu žmonėms padės kariuomenė, o Vyriausybė šaukia pasitarimus, kokių priemonių griebtis, šaliai kovojant su žiemos padariniais.

Kol kas kariuomenė sniegą nuo kelių padeda valyti Edinburge. Skelbiama, kad šiame mieste sniego iškrito daugiausia nuo 1963 metų, ir kai kurie žmonės liko įkalinti savo namuose.

Baigėsi degalai

Situacija Didžiosios Britanijos keliuose ir toliau lieka kritiška. Britų žiniasklaida skelbia, kad per dvi savaites šalies keliuose užfiksuota 230 tūkst. incidentų, kai kuriose nepravažiuojamose vietose įstringa dešimtys automobilių – neseniai gelbėtojams teko vaduoti apie 100 sniege įstrigusių mašinų  keleivius.

Pranešama ir apie kurioziškus nutikimus. Viena jaunavedžių pora savo vestuvių naktį automobilyje buvo įkalinti 16-ai valandų. 30-etė nuotaka pasakojo dailymail.co.uk: „Buvo tamsu ir šalta. Turėjome vos puodelį vandens. Tai buvo blogiausias laikas mano gyvenime“.

Beje, vairuotojams problemų jau kelia ne tik sniegas keliuose, bet ir tai, kad kai kuriose Škotijos bei Rytų Anglijos degalinėse nebeliko kuro.

Rekordiniai šalčiai

Panašu, kad atsikvėpti britai artimiausiu laiku negalės. Sinoptikai prognozuoja, kad artimiausiomis dienomis šals ir toliau. Jeigu tokios prognozės pasitvirtins, meteorologai užfiksuos šalčiausią gruodį nuo pat 1910 metų.

Tiesa, kai kam tai kelia ir džiaugsmą – mat sinoptikai prognozuoja, jog tikimybė sulaukti „baltų Kalėdų“ yra labai didelė. „William Hill“ lažybų bendrovės atstovai pareiškė, kad per kelias dienas sulaukė net 10 000 statymų dėl to, ar šalyje per Kalėdas bus sniego – paprastai tiek statymų būna per metus.

Beje, šalčiai smarkiai apsunkina ir kai kurių darbuotojų darbą. Kapinių duobkasiai kai kuriose šalies vietovėse negali atlikti savo darbo, nes žemės yra suledėjusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius