Didžiojoje Britanijoje aptiktas 39 lavonus vežęs vilkikas registruotas Bulgarijoje

Sofija trečiadienį patvirtino, kad pietryčių Anglijoje rastas vilkikas, kuriame buvo aptikti 39 žmonių lavonai, yra registruotas Bulgarijoje.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Sunkvežimis „Scania“ yra registruotas Bulgarijos Juodosios jūros uostamiestyje Varnoje įsikūrusios bendrovės, priklausančios vienai Airijoje gyvenančiai moteriai, vardu, nurodė Bulgarijos užsienio reikalų ministerija.

Vilkikas ir kūnai buvo rasti naktį iš antradienio į trečiadienį viename pramonės parke į rytus nuo Londono esančiame Greiso mieste. Manoma, kad šie sunkvežimyje sugrūsti 38 suaugusiųjų ir paauglio lavonai yra prekybos žmonėmis aukos.

Dėl įtarimų nužudymu areštuotas 25 metų vyras iš Šiaurės Airijos.

Tarnybos kelia prielaidą, kad vilkikas išvyko iš Airijos ir šeštadienį keltu persikėlė į Velso uostą Holihedą, o vėliau nuvažiavo didelį atstumą Didžiojoje Britanijoje.

„Tai tragiškas incidentas, kai gyvybės neteko daug žmonių, – sakoma Esekso policijos vyresniojo inspektoriaus Andrew Marinerio pareiškime. – Tęsiame tyrimą, kad nustatytume, kas įvyko.“

Policiją greitosios pagalbos tarnyba iškvietė maždaug 1 val. 40 min. vietos (3 val. 40 min. Lietuvos) laiku, kai pramoniniame parke „Waterglade“ buvo rasta priekaba su žmonėmis viduje.

„Identifikuojame aukas. Tačiau manau, kad tai gali būti ilgas procesas, – sakė A.Marineris. – Dėl incidento areštavome sunkvežimio vairuotoją, kurį policija laiko tęsiantis mūsų tyrimui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius