-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje suimta šimtai pedofilija kaltinamų asmenų

Didžiosios Britanijos policija po šešis mėnesius trukusio tyrimo trečiadienį suėmė 660 pedofilija įtariamų gydytojų, mokytojų ir kitų profesijų atstovų, praneša dienraštis „The Guardian“.
Pedofilija
Pedofilija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šalies nacionalinė nusikaltimų agentūra (NSA) trečiadienį paskelbė apie įtariamų pedofilų suėmimą ir pranešė, jog 400 vaikų, kurie galėjo tapti nusikaltėlių aukomis, šiuo metu yra prižiūrimi socialinių darbuotojų.

Dar vienas suimtasis internete dalijosi vaizdo įrašais, kuriose matyti, kaip jis tvirkina vaiką.

Agentūra paskelbė, jog tarp suimtųjų yra mokytojai, gydytojai, skautų vadovai, slaugos darbuotojai ir buvę policininkai.

„Pastaruosius šešis mėnesius mes vykdėme didelio masto stebėjimo operaciją tam, kad būtų pasiektas norimas rezultatas“, – pranešė NSA vadovas Philas Gormley.

Vienas iš suimtų įtariamųjų yra gydytojas, kurio kompiuteryje buvo atrasta tūkstančiai nuotraukų su vaikų seksualinio išnaudojimo vaizdais. Be to, jis planavo susitikti su berniukais ir juos ištvirkinti.

Agentūra paskelbė, jog tarp suimtųjų yra mokytojai, gydytojai, skautų vadovai, slaugos darbuotojai ir buvę policininkai.

Kitas įtariamasis policijai prisipažino, kad žiūrėjo vaikų pornografijos filmus nuo 16 m. Vyriškis taip pat atskleidė, jog keletą sykių vyko į vaikų sekso turizmu garsėjančias šalis – Vietnamą, Kambodžą ir Tailandą.

Dar vienas suimtasis internete dalijosi vaizdo įrašais, kuriose matyti, kaip jis tvirkina vaiką.

Didžiosios Britanijos policija tvirtino, kad buvo siekiama, jog įtariamieji, laikantys pedofilinio pobūdžio nuotraukas, nesusitiktų su potencialiomis aukomis.

„,Mūsų tikslas yra parodyti, jog už nelegalių vaizdų platinimą ir turėjimą kompiuteryje yra ir bus baudžiama“, – teigė policijos atstovai.

Pranešama, kad pastaruoju metu Anglijoje ir Velse gaunama vis daugiau pranešimų apie seksualinį vaikų išnaudojimą, kurį vykdo ne tik vaikams svetimi asmenys, bet ir tėvai arba šeimos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius