Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje buvęs vaikinas žiauriai nužudė penkiolikmetę dėl sočių pusryčių

Didžioji Britanija sukrėsta tragedijos pietų Velse. Pernai rudenį moksleivis žiauriai nužudė penkiolikmetę merginą. Labiausiai sukrečia tai, kad apie planuojamą nužudymą jis buvo papasakojęs draugams bei su jais susilažinęs, kad tai padaręs gaus sočius pusryčius mėgstamiausioje kavinėje, rašo „The Guardian“.
Jaunimas
Jaunimas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tekstas anglų kalba ir nuotraukos.

Žmogžudystę tuo metu dar penkiolikmetis Joshua Davies įvykdė pernai rudenį. Jis pasikvietė savo buvusią merginą Rebeccą Aylward į netoli jos namų esantį miškelį ir nužudė ją nepaliaujamai mušdamas akmeniu. Nužudymo motyvai iki šiol lieka neaiškūs.

Artimųjų Beka vadinta penkiolikmetė mergaitė gerai mokėsi, turėjo būrį draugų. Vienas iš jų ir buvo jos žudikas. Būdama keturiolikos Beka tris mėnesius susitikinėjo su Joshua. Jiedu skirtingai aiškino, kodėl artima draugystė greitai nutrūko. Joshua aiškino, esą Beka norėjo jį apgauti apsimesdama esanti nėščia. Savo ruožtu Beka artimiesiems sakė, kad su vaikinu išsiskyrė šiam nepanorus naudoti prezervatyvų. 

Netrukus po judviejų skyrybų Joshua ėmė kalbėti apie Rebeccos nužudymą. Savo draugams jis sakė rasiąs būdą, kaip tai padaryti, kad niekas nesuuostų. Jis svarstė galimybę mergaitę nunuodyti šunvyšnėmis.

Kartą berniukas net klausė savo draugų, iš ko jie lažintųsi, kad jis įvykdys žmogžudystę. Draugai manė, kad Joshua juokauja ir pasiūlė jam lažintis iš sočių pusryčių mėgstamoje kavinėje.

Praėjusių metų spalio 23 dieną Joshua ir Rebecca susitarė susitikti paauglių lankomame miškelyje. Rebecca pasipuošė išvakarėse nusipirktais drabužiais, o Joshua prieš susitikimą su Rebecca kitam draugui prasitarė: „Atėjo laikas.“

Susitikęs su Rebecca, jis ją žiauriai nužudė didžiuliu akmeniu daužydamas per galvą. Teisme pareigūnas vos galėjo pakelti akmenį viena ranka. Po egzekucijos draugams „girdamasis“ padarytu nusikaltimu Joshua pasakojo, kad mergaitė klykė, o blogiausias dalykas buvo matyti suknežintą jos kaukolę.

Iškart po žmogžudystės Joshua į miškelį pasikvietė draugą. Teisme jis pasakojo pamatęs Rebeccos kūną,  gulintį veidu į žemę ir plačiai išskėstas rankas. „Pasijutau tarsi šaltame duše, o Joshua truputį drebėjo, bet neatrodė labai nusiminęs dėl to, ką padarė“, – teisme sakė paauglys.

Rebeccai negrįžus namo, buvo paskelbta jos paieška. Tuo tarpu Joshua elgėsi itin keistai: socialiniame tinkle „Facebook“ jis parašė ramiai leidžiantis laiką su draugais, išgėrė arbatos ir žiūrėjo televizinį šokių projektą bei filmą „Šioje šalyje nėra vietos senukams“.

Sužinojęs, kad Rebeccos jau ieškoma, žudikas nusiuntė jai SMS žinutę su tekstu: „Mes visi sunerimę.“

Rebeccos kūną policija rado praėjus dienai po nužudymo. Paauglės mama policijai jau buvo pranešusi, kad dukra ketino susitikti su Joshua. Jis ir draugas, kurį žudikas pasikvietė į miškelį iškart po įvykio, buvo sulaikyti.

Tuomet Joshua iš pradžių bandė kaltę suversti savo bičiuliui – jis sakė, esą pasakė draugui nužudęs Rebeccą juokaudamas, neva jie abu su mergina sugalvoję tokį pokštą norėdami išgąsdinti bičiulį. Šiam atvykus abu esą juokėsi, tačiau draugas to nesuprato, buvo labai piktas, užpuolė ir nužudė Rebeccą.

Tačiau žudikas negalėjo paaiškinti, kodėl tuomet nesustabdė draugo agresijos ir neapgynė mergaitės.

Didžioji Britanija sukrėsta šio įvykio bei pastaruoju metu padažnėjusių paauglių savižudybių regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius