-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje islamistai prisipažino planavę susprogdinti Londono vertybinių popierių biržą

Didžiojoje Britanijoje keturi islamistai, įkvėpti tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ velionio lyderio, trečiadienį teisme prisipažino planavę 2010 metais įvykdyti sprogdinimą Londono vertybinių popierių biržoje.
Akcijų birža
Akcijų birža / „Scanpix“ nuotr.

Šie vyrai priklausė islamo fundamentalistų grupuotei, kuri rezgė sąmokslą siuntinėti bombas pašto siuntiniuose prieš 2010 metų Kalėdas, taip pat tarėsi dėl galimybės surengti „Mumbajaus stiliaus“ ataką, buvo praneša Londone įsikūrusiame Vulvičo karūnos teisme.

21 metų Mohammedas Chowdhury ir 28 metų Shahas Rahmanas, abu gyvenantys Londone, prisipažino ruošęsi įvykdyti teroro išpuoliui ir planavę padėti savadarbį sprogstamąjį užtaisą Londono biržos pastato tualete.

30 metų Gurukanthas Desai ir jo brolis Abdul Miah, gyvenantys Velso sostinėje Kardife, prisipažino dėl tų pačių kaltinimų.

Penki kiti asmenys, iš jų keturi centrinio Stoko miesto gyventojai ir vienas iš Kardifo, taip pat prisipažino priklausę šiai grupuotei.

Suiminėdama įtariamuosius, policija rado ranka surašytą potencialių taikinių sąrašą, tarp kurių buvo Londono meras, du rabinai ir JAV ambasada.

Įtariamieji nepriklausė „al Qaeda“, bet prokurorai sakė, kad juos įkvėpė šis teroristų tinklas, o ypač Anwaras al Awlaqi, vadovavęs jo padaliniui Jemene.

A.al Awlaqi buvo nukautas rugsėjį – kaip manoma, per JAV bepiločių lėktuvų smūgį.

Devyni kaltinamieji „įgyvendino paskelbtą AQAP (Arabijos pusiasalio “al Qaeda„) programą“, sakė prokuroras Andrew Edisas.

Grupuotė, kurios nariai susipažino per įvairias islamo ekstremistų organizacijas, iš pradžių neigė iškeltus kaltinimus ir turėjo stoti prieš teismą, tačiau galiausiai jie pateikė kaltės pripažinimo pareiškimus.

Nuosprendis jiems bus paskelbtas ateinančią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius