-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didžiojoje Britanijoje nuteisti du vienuolikmečiai, mėginę išprievartauti mergaitę

Londono teismas, trečiadienį nagrinėjęs dviejų vienuolikmečių berniukų, pernai mėginusių išprievartauti aštuonerių metų mergaitę, bylą, nurodė kaltinamiesiems skirti nuolatinę priežiūrą.
Prievarta
Prievarta / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr
Temos: 1 Prievarta

Berniukai, kurie tikriausiai yra jauniausi nepilnamečiai Didžiojoje Britanijoje, teisiami dėl mėginimo išprievartauti, mergaitę užpuolė praėjusį spalį netoli jos namų vakarinėje Londono dalyje.

Pasak prokurorų, berniukai priėjo prie mergaitės, kai ji prie namų žaidė su drauge. Smurtą ji patyrė daugiabučio namo pastogėje, kurioje laikomos šiukšlės, ir laukuose.

Nukentėjusioji policijai papasakojo, kad berniukai, kurių pavardės teisiniais sumetimais nėra skelbiamos, atėmė iš jos paspirtuką, įmetė jį į krūmus ir nesutiko grąžinti, kol ji įvykdys jų reikalavimus.

Berniukams buvo atmesti kaltinimai išprievartavimu, tačiau jie buvo pripažinti kaltais dėl mėginimo išprievartauti.

Londono Senojo Beilio teismo prisiekusieji nereagavo į gynybos advokatų paaiškinimus, kad berniukai, kuriuos mokytojai charakterizavo kaip pavyzdingus vaikus, tiesiog išdykavo arba žaidė gydytojus ir pacientus.

„Aš nesutinku su tuo, kad tai, kas įvyko, buvo žaidimas, tačiau sutinku, kad jūs nesuvokėte savo veiksmų rimtumo“, – sakė teisėjas Saundersas ir skyrė kaltinamiesiems trejų metų nuolatinės priežiūros bausmę.

Pasak jo, laisvės atėmimo bausmė šiems vaikams duotų nepageidautinų rezultatų ir būtų jiems nenaudinga.

Berniukai, kurie iš anksto žinojo išvengsią laisvės atėmimo bausmės, patekę į teismo salę kalbėjosi ir žvalgėsi.

Teisėjas ir advokatai į salę grįžo be tradicinių perukų ir mantijų, kurias vilkėjo teismo metu. Berniukams su motinomis buvo liesta užimti advokatams skirtas vietas teisme.

„Prisiekusieji nusprendė, kad jūs padarėte didelį nusikaltimą. Jei būtumėte vyresni, jo pasekmės jums būtų labai rimtos, – sakė teisėjas. – Bet esate labai jauni, todėl teismas norėjo priimti jums geriausią sprendimą, siekdamas užtikrinti, kad daugiau taip nebesielgsite. Vadinasi, jūs privalote suprasti šių veiksmų svarbą.“

Teismo skirta priežiūra berniukams taip pat gali būti sutrumpinta. Pustrečių metų jie bus įtraukti į lytinių nusikaltėlių sąrašą.

„Gali pasirodyti, kad aš užmiršau mergaitę, bet taip nėra, – sakė teisėjas Saundersas. – Visi ją užjaučia dėl to, ką teko išgyventi. Ne tik dėl to, kad ji nukentėjo nuo šių nusikaltimų, bet ir todėl, kad turėjo duoti parodymus.“

„Tikiuosi, kad jai bus suteikta visokeriopa pagalba, kurios ji nusipelnė. Labai tikiuosi, kad valdžia neužmirš jos ir jos šeimos“, – sakė teisėjas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius