-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didžiojoje Britanijoje rastas mįslingai miręs Rusijos pilietis, susijęs su teisininko Sergejaus Magnickio byla

Vienas Rusijos verslininkas, padėjęs atskleisti didelio masto sukčiavimą, su kuriuo siejama teisininko Sergejaus Magnickio mirtis Rusijos kalėjime, mirė neišaiškintomis aplinkybėmis Didžiojoje Britanijoje, trečiadienį pranešė žiniasklaida.
Didžiosios Britanijos vėliava
Didžiosios Britanijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo dienraštis „The Independent“, Aleksandras Perepiličnas, kuris pasiprašė prieglobsčio Didžiojoje Britanijoje prieš trejus metus, buvo rastas susmukęs prie savo namų prabangioje privačioje sodyboje, esančioje prieš Veibridžo Sario grafystę netoli Londono.

Laikraštis nurodė, kad šis 44 metų vyras buvo esminis liudininkas byloje prieš korumpuotų Rusijos pareigūnų ir nusikalstamo pasaulio veikėjų tinklą, siejamą su milijonų JAV dolerių mokesčių vengimo schemomis ir areštuoto S.Magnickio mirtimi 2009 metais.

Policijos pranešime sakoma: „Sario policija tebelaiko vyresnio nei 40 metų vyro, kuris susmuko Veibridže šeštadienį, lapkričio 10 dieną, mirtį neišaiškinta.“

„Mirties aplinkybės toliau tiriamos, o pareigūnai laukia skrodimo ir toksikologinių tyrimų rezultatų. Sario policija toliau glaudžiai bendradarbiauja su koronerio biuru, o tyrimas tęsiamas“, – pridūrė pareigūnai.

S.Magnickis mirė 2009 metais, būdamas 37 metų – esą nuo negydytos ligos viename Rusijos kalėjime, tiriant sukčiavimo bylą prieš jo klientus – JAV investicijų bendrovę „Hermitage Capital“.

Prieš savo areštą šis advokatas teigė atskleidęs schemą, kurią policijos pareigūnai naudojo, kad susigrąžintų apie 235 mln. JAV dolerių mokesčių, sumokėtų „Hermitage Capital“, buvusios didžiausios Rusijoje Vakarų šalių investicijų bendrovės.

Tačiau pareigūnai apkaltino sukčiavimu S.Magnickį ir pasiuntė jį už grotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius