Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje sumaištis: paspaudė –21 laipsnio šaltis

Kai kuriuose Didžiosios Britanijos regionuose praeitą naktį temperatūrai nukritus iki –21 laipsnio Celsijaus, penktadienį šalies keliuose kilo sumaištis, o meteorologai nenumato greito šalčio bangos atsitraukimo.
Dėl prastų oro sąlygų laikinai uždarius Getviko oro uostą, jame įstrigo nemažai keleivių.
Dėl prastų oro sąlygų laikinai uždarius Getviko oro uostą, jame įstrigo nemažai keleivių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Šaltis Sniegas

Pasak sinoptikų, didžiojoje šalies dalyje orai mažai keisis, o dėl šalčio ir apledėjimo eismo sąlygos tapo pavojingos. Kai kuriose vietose taip pat laukiama gausaus sniego.

„Dar viena diena buvo gana šalta – visoje Jungtinėje Karalystėje temperatūra laikėsi žemiau nulio, – sakė Meteorologijos biuro sinoptikas Charlesas Powellas. – Didelėje šalies dalyje keliai apledėję, o tai sukels didelių susisiekimo problemų.“

Škotijos šiaurėje naktį užregistruotas –21,1 laipsnio Celsijaus šaltis, o Šiaurės Airijoje temperatūra nukrito iki –11. Anglijoje netoli Mančesterio miesto spustelėjo –16,4, o Velse  –14,5 laipsnių šaltis.

Pasak meteorologų, penktadienį visoje Škotijoje, Anglijos vakaruos ir Velse bus sausa ir giedra, o šaltis menkai teatlėgs.

Anglijos rytuose ir šiaurės rytuose bei rytinėje pakrantėje gali prisnigti apie 5 centimetrus.
„Panašu, kad panašios sąlygos neabejotinai išliks dar savaitę ar pusantros, – sakė ChPowell. – Atlydžio ir jokio žymesnio temperatūros kilimo nenumatoma.“
 
Šalyje išliko uždarytos tūkstančiai mokyklų, o dėl šios priežasties Anglijoje, Velse ir Šiaurės Airijoje gali sutrikti pasiruošimas kitą savaitę vyksiantiems vidurinio mokslo bendrojo sertifikato (GCSE) ir aukštesnio lygio egzaminams, jeigu šalčiai nesiliaus, o mokyklos nebus atidarytos.

Jungtinės Karalystės valstybinė energetikos įmonė „National Grid“ nurodė paprašiusi dujų tiekėjų pranešti didiesiems pramonės vartotojams, kurių sutartyse numatyta galimybė tam tikrais atvejais nutraukti tiekimą, sustabdyti dujų naudojimą dėl padidėjusios paklausos.Panašu, kad panašios sąlygos neabejotinai išliks dar savaitę ar pusantros.

Ketvirtadienį „National Grid“ įspėjo dujų tiekėjus, jog dėl smarkių šalčių dujų stygius rekordiškai išaugo, o padėtį dar labiau pablogino sutrikęs energetikos išteklių tiekimas iš didžiausio Šiaurės jūros dujų telkinio.

Tuo tarpu Anglijos pietuose tūkstančiai namų liko be elektros, kai virstantys medžiai ir smarkus snygis sugadino elektros linijas.

Dėl apledėjimo ir gausaus sniego penktadienį kai kur sutriko traukinių eismas. Geležinkelių bendrovės „First Great Western“, „Northern Rail“, „Virgin Trains“, „South West Trains“, „First Capital Connect“ ir kitos paskelbė apie vėluojančius arba atšauktus reisus.

Bendrovė „Eurostar“ pranešė, kad Lamanšo sąsiaurio tunelyje traukinių eismas penktadienį ir savaitgalį bus apribotas dėl atšiaurių orų. Keleivių paprašyta esant galimybei atsisakyti kelionių arba jas atidėti.

Jungtinės Karalystės didieji oro uostai, tokie kaip Hitrou ir Getviko, darbo nenutraukė, tačiau dalis skrydžių buvo atšaukti arba vėlavo. Keleiviams buvo patarta prieš važiuojant į oro uostus susisiekti su savo oro bendrovėmis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius