-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 03 /13:43

Didžiojoje Britanijoje tautiečio nužudymu apkaltintas jaunas lietuvis nuteistas iki gyvos galvos

Didžiojoje Britanijoje gyvenantis 21-erių lietuvis praėjusių metų vasario mėnesį buvo pagerbtas vietos žiniasklaidos už tai, kad didvyriškai mėgino sulaikyti juvelyrinę parduotuvę bandžiusius apvogti plėšikus, tačiau praėjus vos 8 mėnesiams, tų pačių metų spalį, jis žiauriai nužudė savo tautietį 65 metų amžiaus Henriką Baranauską, – praneša „The Dailymail“.
Deivydas Jacikas
Deivydas Jacikas / peterboroughtoday.co.uk. nuotr.

Už šį nusikaltimą Didžiosios Britanijos teismas Deivydui Jacikui skyrė bausmę iki gyvos galvos.

Kivirčas, kuris baigėsi H.Baranausko mirtimi, prasidėjo nuo to, kad nužudytasis galva smūgiavo pas jį besisvečiavusiam D.Jaciko tėvui Arūnui.

Tuomet D.Jaciko mama pakvietė sūnų į pagalbą. Atvykęs į nužudytojo kambarį D.Jacikas užpuolė H.Baranauską ir mušė tol, kol jo neatitraukė tėvai.

Facebook.com nuotr./Deivydas Jacikas
Facebook.com nuotr./Deivydas Jacikas

Po Henriko Baranausko mirties ligoninėje, atlikti tyrimai parodė, kad nukentėjusiojo patirti sužeidimai tolygūs automobilio avarijai. H.Baranauskui lūžo 14 šonkaulių ir jis patyrė stiprų smegenų sutrenkimą. Sumuštas lietuvis tuomet buvo skubiai nugabentas į Pyterboro miesto ligoninę, kur buvo gydomas reanimacijoje. H.Baranauskas buvo prijungtas prie gyvybę palaikančių aparatų, bet vėliau jo artimieji buvo priversti priimti sunkų sprendimą ir sutiko, kad vyro gyvybę palaikanti įranga būtų atjungta.

Nepaprastai žiaurūs sumušimai yra visiškas kontrastas didvyriškam D.Jaciko poelgiui praėjusių metų vasario mėnesį, tuomet vienoje Didžiosios Britanijos gamykloje dirbantis imigrantas susigrūmė su ginkluotais juvelyrinės parduotuvės plėšikais.

Šis didvyriškas D.Jacko poelgis buvo prisimintas ir teismo metu.

stop kadras ia youtube.com /Dėl aio kadro lietuvis tapo didvyriu britų akyse
stop kadras iš youtube.com /Dėl šio kadro lietuvis tapo didvyriu britų akyse

„Kai nugalėjai plėšikus, sakei, kad už šį poelgį tau turėtų būti suteiktas medalis. Sakei, kad tuomet jauteisi tikru didvyriu. Ar spalio 1-ąją, kai mušei savo tautietį, taip pat laikei save didvyriu?“ – teismo metu paklausė prokurorė Angela Rafferty. Į šį tiesmukišką klausimą Deivydas Jacikas tiesiog atsakė „ne“.

Teismo metu D.Jacikas pasiaiškino, kad mušdamas H.Baranauską jis buvo apimtas nepaprastai didelio įniršio, tačiau neigė, kad spardė nukentėjusįjį. Vis dėlto D.Jacikas prisipažino, kad kitą dieną po muštynių jis išsiplovė drabužius, nes bijojo, kad ant jų galėjo likti kraujo pėdsakų.

Po teismo nuosprendžio detektyvas George'as Barras atskleidė, kad lietuvis mušdamas savo tautietį „neparodė jokio gailesčio ir buvo nepaprastai žiaurus“.

„D.Jacikas Henrikui Baranauskui neparodė jokio gailesčio, jis jį spardė, daužė, šokinėjo ant jo net ir tada, kai vyras buvo jau be sąmonės. Visiškai aišku, kad D.Jacikas yra pavojingas žmogus, kuris yra pasiruošęs žiauriems nusikaltimams, todėl aš tikrai džiaugiuosi, kad jis nuteistas. Aš tikiuosi, kad Henriko Baranausko šeima atsigaus po šio sunkaus smūgio ir galės gyventi normalų gyvenimą“, – Didžiosios Britanijos žiniasklaidai sakė detektyvas George'as Barras.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius