Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos degalų vežėjams pagrasinus streiku, kilo panika degalinėse, viena moteris apdegė

Didžiosios Britanijos ministras pareiškė, kad vyriausybė „pakankamai gerai“ reagavo į padėtį, susidariusią dėl degalų vežėjų ketinimų streikuoti, nors šalyje kilo panika degalinėse, o viena moteris smarkiai apdegė, užsiliepsnojus benzino kanistrui.
Eilės degalinėse šiauriniame Londone
Eilės degalinėse šiauriniame Londone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bendruomenių reikalų sekretorius Ericas Picklesas šeštadienį sakė dienraščiui „Daily Telegraph“, kad Britanijos „pozicija tapo tvirtesnė“, vyriausybei rekomendavus gyventojams iš anksto apsirūpinti degalais, tačiau pasigirdo balsų, reikalaujančių ministrų galvų dėl kilusios sumaišties.

Visoje Britanijoje vairuotojai išsirikiavo ilgose eilėse prie degalinių, plečiantis panikai dėl streiko.

Premjeras Davidas Cameronas penktadienį sušaukė jau antrą šią savaitę vyriausybės nepaprastųjų atvejų komiteto (COBRA) posėdį.

Vyriausybės pastangos įveikti šią krizę sulaukė griežtos oponentų kritikos, ypač kai ministrų kabineto narys Francis Maude'as trečiadienį pasiūlė vairuotojams piltis benziną į kanistrus ir laikyti juos garažuose.

Anglijos šiauriniame Jorko mieste viena moteris smarkiai apdegė, užsiliepsnojus namuose laikomam benzinui, kai ji pylė degalus iš vienos talpos į kitą.

Ugniagesiai nurodė įvykio vietoje radę degalų kanistrą; per šį incidentą 46 metų Diane Hill apdegė apie 40 proc. kūno, nurodė žiniasklaida.

Ligoninėje gydomos moters būklė buvo sunki, bet stabili, sakė pareigūnai.

Dienraštis „The Sun“ šeštadienį paragino F.Maude'ą atsistatydinti, pareiškęs, kad jis yra „pagrindinis kaltininkas dėl degalų chaoso“, o vyriausybės atsaką į grasinimus streikuoti vadino apgailėtinu.

Kalbėdamas per COBRA susitikimą, D.Cameronas sakė: „Tai, kas nutiko šiai moteriai, – absoliučiai baisus incidentas ir siaubingas dalykas. Mano širdis su ja ir su jos šeima.“

Premjeras palankiai įvertino degalų vežėjų profsąjungos „Unite“ sprendimą nestreikuoti per ilgąjį Velykų savaitgalį balandžio 6–9 dienomis, kai milijonai britų paprastai leidžiasi į keliones.

Dienraštis „The Times“, remdamasis Automobilių asociacijos informacija, šeštadienį nurodė, kad penktadalyje iš 8 700 Britanijos degalinių buvo išparduotos visos degalų atsargos.

Degalų mažmenininkai sakė, kad benzino pardavimai ketvirtadienį padidėjo daugiau nei 170 proc., o dyzelino – beveik 80 proc., vairuotojams skubant apsirūpinti degalais.

Kaip pranešama, žmonės degalus pylėsi netgi į stiklainius ir skysčio langams plauti talpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius