-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos gydytojai perspėjami dėl galimo Ebolos viruso pasirodymo šalyje

Mirtinam Ebolos virusui nusinešus pirmąją auką daugiausiai gyventojų turinčioje Afrikos šalyje Nigerijoje, palaikančioje glaudžius ryšius su Didžiąja Britanija, šios šalies ekspertai perspėja britų gydytojus būti budriais ir užkirsti kelią galimam viruso atkeliavimui į šalį, praneša naujienų svetainė telegraph.co.uk.
Ebolos virusas
Ebolos virusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo 2014 m. vasario mėnesio Gvinėjoje, Liberijoje ir Siera Leonėje užsikrėtę mirtinu Ebolos virusu mirė 672 žmonės, dar daugiau negu 1000 laikomi sergančiaisiais. 

Penktadienį nuo viruso mirė iš Liberijos į didžiausią Nigerijos miestą Lagosą keliavęs vyras. Ši mirtis sukėlė susirūpinimą dėl galimo viruso išplitimo oro transportu iš Nigerijos.

Cambridge'o universiteto dėstytojas Peteris Walshas teigė, kad Ebolos virusas pasaulyje yra antras pagal pavojingumą po šunų pasiutligės, bet nuo pasiutligės egzistuoja efektyvios vakcinos.

Anglijos viešosios sveikatos tarnyba pirmadienį išsiuntė laiškus Didžiosios Britanijos gydytojams su prašymu itin atidžiai stebėti tuos pacientus, kuriems pasireiškia neįprasti ligų simptomai ir kurie neseniai lankėsi vakarinėje Afrikoje.

Cambridge'o universiteto dėstytojas Peteris Walshas teigė, kad Ebolos virusas pasaulyje yra antras pagal pavojingumą po šunų pasiutligės, bet nuo pasiutligės egzistuoja efektyvios vakcinos.

Šiuo metu yra tikrinami visi iš Nigerijos, Gvinėjos ir Siera Leonės skrendantys keleiviai, tačiau gydytojai teigia, kad toks tikrinimas nėra efektyvus, kadangi Ebolos viruso inkubacinis periodas trunka iki 21 dienos. 

Paskutinį sykį Ebolos viruso atvejis Didžiojoje Britanijoje užfiksuotas 1979 m., kuomet asmuo virusu apsikrėtė laboratorijoje, bet išgyveno. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius