Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Didžiosios Britanijos pirkinys – 3 mlrd. svarų kainavęs lėktuvnešis

Didžiojoje Britanijoje į savo uostą – Portsmutą – atplaukė naujas karališkųjų karinių jūrų pajėgų lėktuvnešis „Karalienė Elžbieta“. Nuo birželio 280 metrų ilgio laivas atliko bandomąją kelionę. Tai didžiausias Britanijos karinių jūrų pajėgų lėktuvnešis, kuriame tūps naujos kartos naikintuvai.
Lėktuvnešis „Karalienė Elžbieta“
Lėktuvnešis „Karalienė Elžbieta“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iki 2023-ųjų lėktuvnešiui „Karalienė Elžbieta“ priklausys 24 karo lėktuvai. Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May pareiškė, kad turėdama tokį – 3 mlrd. svarų kainavusį – lėktuvnešį Britanija pasirengusi tapti pasauline galybe.

„Britanija didžiuojasi šiuo laivu, ir tuo, ką jis simbolizuoja. Tai aiškus signalas, kad Britanija imasi naujo, patikimo vaidmens pasaulio arenoje, ir ateityje mes pasiryžę būti pasaulinė galybė, artimai bendradarbiauti su draugais ir sąjungininkais visame pasaulyje. Kaip svarbi NATO narė, svarbiausia Europoje karinė galybė, nuolatinė Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos narė Britanija atsakinga už tai, kad būtų laikomasi tarptautinės teisės, ginamos liberalios vertybės“, – kalbėjo šalies premjerė Th.May.

VIDEO: Lėktuvnešis „HMS Queen Elizabeth“ – naujasis Jungtinės Karalystės flagmanas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius