Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos premjeras aplankė potvynio nusiaubtus regionus

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas pirmadienį lankėsi potvynio nusiaubtame istoriniame Jorko mieste, šiaurinės Anglijos miestams, miesteliams ir gyvenvietėms stengiantis atsigauti po juos nuniokojusių audrų.
Davidas Cameronas potvynių nusiaubtame Jorke
Davidas Cameronas potvynio nusiaubtame Jorke / „Scanpix“/AP nuotr.

D.Cameronas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nuotrauką, atspindinčią kaip jis susitinka su kariais, padedančiais likviduoti potvynių padarinius, visuomenei reikalaujant imtis daugiau veiksmų, kad būtų išvengta panašaus chaoso ateityje.

Jorke, viename turistų lankomiausių Britanijos miestų, sekmadienį išsiliejusios dvi upės apsėmė maždaug 500 būstų. Kai kuriose gyvenamųjų rajonų gatvėse vandens buvo iki automobilių stogų.

Kariai statė smėlio užtvaras gyvenamiesiems namams ir įstaigoms apsaugoti, kai greitosios pagalbos tarnybų darbuotojai miesto gatvelėmis irstėsi valtėmis, ieškodami vis dar neevakuotų potvynio užkluptų gyventojų.

Pastarosiomis dienomis potvynių neišvengė Lidso ir Mančesterio miestai bei daugybė aplink juos esančių miestelių ir gyvenviečių.

Aplinkos agentūra pirmadienį išplatino 27 perspėjimus dėl „pavojų gyvybei“ keliančių potvynių, daugiausia prie didžiųjų Jorkšyro upių esančiose vietovėse.

Taip pat perspėjama dėl galimų potvynių dar 170 vietovių.

D.Camerono nurodymu į šiaurinę Angliją buvo išsiųsta papildomai 200 karių, kurie kartu su jau ten esančiais 300 karių turi likviduoti sekmadienio potvynio padarinius. Dar 1 tūkstantis karių yra pasirengę išvykti į stichijos vietas, jeigu padėtis pablogėtų.

Šią savaitę toliau prognozuojami krituliai didina naujų potvynių galimybę tokiu metu, kai daugelis šalies gyventojų po kalėdinių švenčių įstrigo savo namuose.

Meteorologinė tarnyba prognozuoja lietų trečiadienį šiaurės vakariniuose ir šiaurės rytiniuose Anglijos rajonuose bei Velse, Šiaurės Airijoje ir kai kuriose Škotijos dalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius