-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos teismas nagrinėja žiauriai sudeginto lietuvio bylos aplinkybes

Didžiojoje Britanijoje pradėta tyrinėti lietuvio Ramūno Raulinaičio žiauraus nužudymo byla.
„Cardiff Crown Court“. Šiame teisme nagrinėjama dviejų žmonių sudeginimu įtariamų asmenų byla
„Cardiff Crown Court“. Šiame teisme nagrinėjama dviejų žmonių sudeginimu įtariamų asmenų byla / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvoje gimęs Ramūnas Raulinaitis mirė praėjus trims dienoms po to, kai buvo žiauriai padegtas viename Didžiosios Britanijos viešbutyje, – rašoma „Western Mail“ laikraštyje.

Vyriškis, kuriam prieš padegimą buvo į rankoves prikaišiota popierių, manoma, mirė ne tik dėl patirtų nudegimų, bet ir dėl sumušimų prieš padegimą. R.Raulinaitis buvo rastas praėjus vos 48 valandoms po to, kai panašus nusikaltimas buvo įvykdytas prieš lenkų tautybės asmenį Stanislawą Galezą.

Šių dviejų nusikaltimų įtariamieji Lukas Kalkowskis (30), Kamilas Semrau (28), Pawelas Lysonikas (22) ir Stanislawas Gliszczynskis (31) savo kaltę neigia.

Gydytojai teismui tvirtino, kad buvo apdegę net 60 proc. vyro odos, negana to, po tyrimo paaiškėjo, kad R.Raulinaičiui buvo sulaužyti šonkauliai, sumuštas veidas ir pastebėta plonosios žarnos perforacija.

Bylos prokurorė Elwen Evans teismui pateikė įrodymų, kad Ramūną Raulinaitį viešbučio kambaryje užpuolė keturi žmonės, kurie vėliau jį ištempė iš kambario į gatvę ir padegė, tą patvirtino keli tuo metu viešbutyje apsistoję svečiai, kurie tikino matę lauke ant žemės gulintį vyrą.

Liudytojas Derekas Storey teismui atskleidė matęs, kaip R.Raulinaitis buvo padegtas. Jis pasakojo, kad, pamatęs degantį žmogų, išbėgo į gatvę ir išvydo tragišką vaizdą – vyras tuo metu atrodė lyg „degantis kepsnys“.

Prokurorė taip pat teismui atkleidė, kad nukentėjusysis vis dar buvo gyvas, kai bylos liudytojas D.Storey, susiradęs gesintuvą, jį užgesino.

Šį tragišką įvykį matę žmonės, jį apibūdino kaip sceną iš siaubo filmo.

Į ligoninę nuvežto sunkiai sužeisto vyro kūnas buvo kruopščiai apžiūrėtas gydytojų. Tuo metu dirbusios seselės teismui atskleidė vyriškio rankovėse radusios popieriaus. Gydytojai teismui tvirtino, kad buvo apdegę net 60 proc. vyro odos, negana to, po tyrimo paaiškėjo, kad R.Raulinaičiui buvo sulaužyti šonkauliai, sumuštas veidas ir pastebėta plonosios žarnos perforacija, šie sužeidimai, anot gydytojų, taip pat prisidėjo prie nukentėjusiojo mirties.

Prokurorė šiuo žiauriu nužudymu teismo metu apkaltino keturis minėtus lenkų tautybės asmenis, bent trys iš jų, kaip manoma, sunkiai sužalojo ir kitą žmogų – lenką Stanislawą Galezą, likus 48 valandoms iki minėto nužudymo.

Teismui buvo atskleista, kad S.Galezai į galvą buvo mestas elektrinis šildytuvas, vėliau jo kaklas buvo apvyniotas laidu ir uždegtas čiužinys, ant kurio lenkų tautybės asmuo gulėjo.

Šių dviejų bylų tyrimas vis dar tęsiamas. Manoma, kad teismas truks maždaug tris mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius