Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiulę išmoką gavę Kinijos kaimelio gyventojai miegojo ant pinigų

Nedidelio Jianshe kaimelio Sichuan provincijoje gyventojai gavo didžiulę išmoką iš vietos bendrovės. Bet prieš išleisdami pinigus jie iš banknotų pasistatė sieną, kurios vertė siekė 13 mln. juanių (6,4 mln. Lt) ir šalia jos ant pinigų miegojo, rašo wyborcza.pl.
Kinai iš banknotų pasistatė sieną
Kinai iš banknotų pasistatė sieną / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinija

Pinigus į kaimą atvežė kariuomenė, taip siekta užtikrinti saugumą. Banknotų buvo tiek daug, kad juos iškrovus ir pasirengus išmokėti gyventojams susidarė 2 metrų aukščio „mūras“.

Toks pinigų kiekis išjudino visą kaimą. Vieni fotografavosi tokios sienos fone, kiti ėmė nerimauti, kad kas nors nepasisavintų daugiau, nei priklauso, todėl nusprendė pinigus saugoti patys – miegoti ant iš banknotų padaryto čiužinio ir pagalvės.

„Čiužiniu tapo 8 mln. juanių, pagalvėmis – 4 mln. Bet miegas tokiuose pataluose nebuvo itin patogus“, – žiniasklaidai prisipažino vienas iš apsauginių.

Gyventojams teko išspręsti ir daugiau problemų. Tarkim, vienas ūkininkas, gavęs 300 tūkst. juanių išmoką, skundėsi, kad pinigų perskaičiavimas atėmė labai daug laiko ir jis nebejautė rankų.

Šiame kaime įprasta dividendus mokėti grynaisiais. Gyventojams priklauso pelninga žemės ūkio bendrovė, kuri investuoja į mažąsias vandens jėgaines. Jos akcininkais yra apie 340 šeimų, jų nariai tiesiogiai bendrovės valdyme nedalyvauja, bet dalinasi pajamas.

Išmokėti dividendus grynaisiais Kinijos Jianshe kaime yra įprasta.
Išmokėti dividendus grynaisiais Kinijos Jianshe kaime yra įprasta.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius