-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos spaudoje – priekaištai Baltijos šalims dėl Baltarusijos

Įtakingas Vokietijos dienraštis „Die Welt“ šią savaitę paskelbė straipsnį, kuriame Baltijos šalys kaltinamos, kad jų retorika dėl Baltarusijos neatitinka veiksmų – esą politiškai pasisakydamos už griežtesnes sankcijas, Lietuva, Latvija ir Estija vengia slopinti ekonominius ryšius su Baltarusija. Analitikas Vytis Jurkonis 15min teigė nesutinkantis su tokiais priekaištais.
„Belaruskali“ gamykla Baltarusijoje
„Belaruskali“ gamykla Baltarusijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalistas Philippas Fritzas publikacijoje teigia, kad Baltijos šalys visada reikalauja išskirtinio ES solidarumo – jų geografinė padėtis tokia, kad šios valstybės jaučia agresyvios kaimynės Rusijos grėsmę.

„Lietuva, Latvija ir Estija mato, kad tokie įvykiai kaip Krymo aneksija ar Rusijos karių sutelkimas netoli sienos su Ukraina kelia pavojų jų saugumui bei prašo Briuselio paramos. Bet Baltijos šalių ir jų partnerių Europoje santykiai aižėja“, – mano žurnalistas.

Atkreipęs dėmesį į pernai net nuolatinių kalbų apie griežtesnes sankcijas Minsko režimui fone suklestėjusias Baltijos šalių prekybos su Baltarusija apimtis, Ph.Fritzas stebisi, kodėl šios trys valstybės taip garsiai kalba, o užkulisiuose tik šeria A.Lukašenkos vyriausybę jai taip reikalingais pinigais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aliaksandras Lukašenka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aliaksandras Lukašenka

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) dėstytojas Vytis Jurkonis, 15min paprašytas įvertinti „Die Welt“ publikaciją, jai negailėjo kritikos.

Analitikui esą taip ir neaišku, ką straipsnio autorius norėjo pasakyti – ar kad Baltijos šalys „sąmoningai apeidinėja“ sankcijas, ar kad sankcijos apskritai neefektyvios ir nereikalingos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius