Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dievo“ dovana: pareigūnai sveikina Vladimirą Putiną 70-mečio proga

70-ąjį gimtadienį penktadienį švenčiantis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas iš Baltarusijos autoritarinio lyderio gavo dovanų traktorių, o Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchas pareiškė, kad prie valdžios vairo jį pastatė pats „Dievas“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tą pačią dieną Nobelio komitetas paskelbė, kad šių metų Nobelio taikos premija atitenka žmogaus teisių organizacijoms ir gynėjams: baltarusių žmogaus teisių gynėjui Alesiui Bialiackiui, Rusijos žmogaus teisių organizacijai „Memorial“ ir Ukrainos žmogaus teisių organizacijai „Pilietinių laisvių centras“.

Komitetas pareiškė, jog šia premija norėjęs pabrėžti, „kaip“ Rusijoje „nutildoma pilietinė visuomenė ir žmogaus teisių gynėjai“.

Tuo tarpu Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchas Kirilas pareiškė, kad V.Putino valdymas Rusijoje yra Dievo valia.

„Dievas atvesdino jus į valdžią, kad galėtumėte vykdyti ypatingos svarbos ir didelės atsakomybės už šalies ir jums patikėtos liaudies likimą tarnybą“, – pareiškė patriarchas, prisijungęs prie būrio Rusijos pareigūnų, sveikinančių V.Putiną su gimtadieniu.

Patriarchas gyrė V.Putiną už „Rusijos įvaizdžio pakeitimą, šalies suvereniteto ir jos gynybos pajėgumų stiprinimą, nacionalinių interesų gynimą“.

Rusijos lyderiui, kuris šalį valdo jau daugiau kaip 20 metų, Kirilas palinkėjo „sveikatos ir ilgų gyvenimo metų“.

Jis taip pat paragino visos šalies tikinčiuosius melstis už V.Putino sveikatą.

Nuo 2009 metų Rusijos stačiatikių bažnyčiai vadovaujantis Kirilas yra ištikimas V.Putino politikos rėmėjas. Jis palaiko glaudžius ryšius su V.Putino vyriausybe ir tvirtai remia Kremliaus karą Ukrainoje.

„Yra Putinas – yra ir Rusija“

Baltarusijos autoritarinis lyderis ir artimas V.Putino sąjungininkas Aliaksandras Lukašenka žurnalistams pareiškė, kad Rusijos prezidentui padovanojo „patį geriausią“ baltarusišką traktorių.

A.Lukašenka kalbėjo atvykęs į V.Putino gimtajame mieste Sankt Peterburge organizuotą susitikimą su Kremliaus šeimininku ir Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS), kuriai priklauso buvusios sovietinės respublikos, lyderiais.

Anot jo, traktorių galima naudoti sėti kviečius, kad europiečiai „nebadautų ir nevogtų duonos iš Ukrainos“.

Dėl konflikto tarp Rusijos ir Ukrainos, vienų didžiausių pasaulyje grūdų eksportuotojų, sutriko eksportas ir kilo nuogąstavimų dėl galimos pasaulinės maisto krizės.

V.Putinas sulaukė daugybės sveikinimų, be kita ko, iš Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo, kuris Rusijos prezidentui palinkėjo „geros sveikatos, ilgų gyvenimo metų ir sėkmės“.

„Putinas pakeitė Rusijos poziciją pasaulyje ir pavertė ją tauta, su kuria būtina skaitytis!“ – pareiškė jis vaizdo sveikinime.

Rusijos parlamento žemųjų rūmų – Valstybės Dūmos – pirmininkas Viačeslavas Volodinas platformoje „Telegram“ parašė: „Yra Putinas – yra ir Rusija“.

V.Putiną taip pat gyrė Kremliaus primesti Rusijos okupuotų Ukrainos regionų, kuriuos Maskva tvirtina aneksavusi, lyderiai.

Rusijos įvestos administracijos Zaporižioje vadovas Jevgenijus Balickis platformoje „Telegram“ parašė, kad „Vladimiro Vladimirovičiaus ir Rusijos žmonių dėka Zaporižios sritis tapo didžios šalies dalimi, susivienijo su savo šeima“.

Apsišaukėliškos Donecko „liaudies respublikos“ lyderis Denisas Pušilinas pareiškė, kad „Donbaso gyventojams mūsų šalies lyderio vardas visiems laikams yra susijęs su svarbiausiu naujausios istorijos įvykiu – sugrįžimu namo“.

Jau daugiau kaip septynis mėnesius tęsiantis karui Ukrainoje, V.Putinas yra izoliuotas nuo Vakarų šalių ir, Rusijai sulaukus precedento neturinčių sankcijų, ieško sąjungininkų rytuose.

Kremlius nepranešė, ar buvo gauta kokių nors sveikinimų iš Vašingtono ar Briuselio.

Penktadienį taip pat minimos rusų žurnalistės Anos Politkovskajos, kuri buvo nušauta 2006 metų spalio 7 dieną, nužudymo metinės.

Jos nužudymas, kuris sukrėtė visą pasaulį, tebėra neišaiškintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius