Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dingusios britų mergaitės tėvai bylinėjasi su juos kaltinusiu buvusiu pareigūnu

Dingusios britų mergaitės Madeleine McCann tėvai antradienį teisme dėl šmeižto bylinėjosi su buvusiu Portugalijos policijos pareigūnu, pareiškusiu, kad mergaitė yra negyva ir prie jos dingimo yra prisidėję tėvai.
Dingusi Madeleine McCann
Dingusi Madeleine McCann. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pradinį tyrimą dėl Madeleine dingimo Portugalijoje 2007 metų gegužę atlikęs pareigūnas Goncalo Amaralas savo būgštavimus išsakė 2008 metų liepą pasirodžiusioje knygoje „Maddie. Melo tiesa“ ( „Maddie: The Truth Of The Lie“).

Atvykę į teismo rūmus Lisabonoje 1,2 mln. eurų kompensacijos už šmeižtą reikalaujantys Gerry  ir Kate McCannai pareiškė esą „įsitikinę“ savo pergale teisme, tuo tarpu G.Amaralas prieš teismą sakė tikįs, kad „teisingumas bus įvykdytas“.

Portugalijos teismo rugsėjo mėnesio sprendimu buvo uždraustas G.Amaralo knygos platinimas šalyje, o jos autoriui buvo uždrausta daryti viešus pareiškimus žiniasklaidoje.

Buvęs vyresnysis policijos pareigūnas iš pradžių vadovavo mergaitės dingimo tyrimui, tačiau 2007 spalį buvo nušalintas, kai laikraštyje viešai sukritikavo britų policijos pareigūnus.

 G.K.McCannų prieš G.Amaralą byla turėtų būti nagrinėjama iki ketvirtadienio.

Madeleine, kuriai dabar būtų šešeri, dingo 2007 gegužės 3 dieną Portugalijoje, Praja da Luso kurorte beveik prieš pat savo ketvirtąjį gimtadienį, kai tėvai, palikę ją miegančią viešbučio kambaryje, su draugais vakarieniavo šalimais esančiame restorane.

Mergaitės tėvai oficialiai tapo įtariamaisiais dėl mergaitės dingimo 2007 metų rugsėjį, o 2008 metų liepą visi kaltinimai jiems buvo panaikinti.

Nors portugalų ir britų policija vykdė didžiulio masto tyrimą, kuris buvo plačiai nušviečiamas visame pasaulyje, mergaitė taip ir nebuvo surasta.

Portugalijos policija šios bylos nebetiria, bet mergaitės tėvų vardu veikiantys tyrėjai vis dar ieško Madeleine ir prašo visuomenės suteikti informacijos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius