Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diplomuotų bedarbių gretos Didžiojoje Britanijoje didėja

Šių metų Britanijos absolventai gali papildyti bedarbių gretas, nes, kaip teigiama oficialioje ataskaitoje, net šimtas stambiausių šios šalies kompanijų ne tik kad neketina priimti naujų darbuotojų, bet netgi svarsto apie kai kurių esamų kadrų atleidimą.
Žodynas
Studijos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Anot agentūros „High Fliers Research“, darbo vietų išsilavinusiems potencialiems darbuotojams gerokai sumažėjo. Per praeitus metus bankai, prekybos centrai bei įvairios įmonės atleido tiek darbuotojų, kiek paprastai kasmet būna naujų absolventų. Matematika paprasta – netekę darbo žmonės tampa potencialiais konkurentais ieškant darbo. Taigi neturinčiam patirties ir tik su diplomu rankoje naujokui susirasti darbo vietą ir pragyvenimo šaltinį darosi nepaprastai sunku.

Didžiausios šalies įmonės praneša, jog sumažino įdarbinamų žmonių skaičių net penktadaliu ir savo sprendimo keisti neketina.

Ekonominis šalies nuosmukis, visų pirma, atsiliepė finansiniam sektoriui, kuriame darbo vietų naujai iškeptiems specialistams sumažėjo net 47 procentais. Teigiama, kad šie metai universitetų bei koledžų absolventams taps blogiausiais per pastaruosius dvidešimt metų.

„Universitetų miesteliuose ir auditorijose tvyro visai suprantama panika ir nerimas. Skaičiai ir faktai byloja, jog šių metų laidai bus kaip niekad sunku susirasti darbą,“ – teigia „High Fliers Research“ direktorius.

Pasak šios agentūros, šiemet bus puiki proga stebėti, kaip kompanijos atsirinks geriausius iš geriausių, nes į vieną darbo vietą, priešingai nei anksčiau, pretenduos gausybė jaunų specialistų.

Universitetų miesteliuose ir auditorijose tvyro visai suprantama panika ir nerimas. Skaičiai ir faktai byloja, jog šių metų laidai bus kaip niekad sunku susirasti darbą. Teigia „High Fliers Research“ direktorius.

„Maža to, jog šiųmečiams absolventams gerokai sumažėjo darbo vietų, pernai metų laida taip pat neteko savo darbų, nes įmonės pradėjo atleidinėti žmones. Konkurencija dvigubėja – pernykščiai absolventai nebeturi darbo, o šiemet tokių naujų ieškotojų dar daugėja,“ – teigiama agentūros pranešime.

Nepaisant tokių gąsdinimų ir neigiamų prognozių, Britanijoje yra ir teigiamų pokyčių darbo rinkoje – nuo 2007-ųjų metų darbo vietų valstybės tarnyboje padaugėjo net 51 procentu.
Kai kurios smulkios įmonės taip pat suteikia vilčių jauniems specialistams, nes ketina senus darbuotojus keisti nauja dinamiška darbo jėga.

Dar praėjusią vasarą darbo rinka šviežiai iškeptiems specialistams buvo negailestinga, nes išgyveno kredito krizės bumą. Tačiau dabar ekonominis nestabilumas tampa tikra katastrofa.

Kita statistika byloja, jog pusė Britanijos darbdavių yra pasirengę mažinti savo darbuotojų skaičių.

Didžiausių pokyčių ir atleidimų iš darbo gali tikėtis dirbantys finansų, investicijų, mažmeninės bei didmeninės prekybos srityse, ofisų, biurų bei bankų tarnautojai, inžinieriai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius