Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 09 /2017 03 10

Diuseldorfo stotyje vyras su kirviu puolė ir sužeidė septynis žmones

Ketvirtadienio vakare Vokietijos miesto Diuseldorfo traukinių stotyje su kirviu puolė žmones. Skelbiama, kad mažiausiai septyni buvo sužeisti, o įtariamasis turi psichikos problemų.
Evakuota Diuseldorfo stotis
Evakuota Diuseldorfo stotis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Užpuoliką sulaikė policijos pajėgos, apie jo motyvus kol kas neskelbiama. „Spiegel“ rašo, kad užpuolęs žmones 36 metų vyras iš buvusios Jugoslavijos bėgo, šoko nuo tilto, susižeidė, tuomet policininkai jį sulaikė.

„Trys iš septynių sužeistųjų buvo sunkiai sužaloti, o kiti keturi patyrė lengvesnių sužalojimų“, – nurodė policija, pridurdama, kad nusikaltėlis puolė atsitiktinius žmones.

Liudininkas „Bild“ pasakojo, kad užpuolikas su kirviu iššoko iš traukinio šiam sustojus. Jis puolė transporto belaukiančius žmones, sužeisti žmonės liko gulėti ant grindų. „Visur telkšojo kraujas. Daug esu patyręs, bet nesu matęs nieko panašaus“, – sakė jis.

Traukinių stotis buvo evakuota, čia nestojo traukiniai, viską nuodugniai tikrino policininkai. Virš įvykio vietos skraidė pareigūnų sraigtasparnis.

Policija iš pradžių sakė, kad ataką surengė keli užpuolikai, tačiau nustačius, kad tas vyras veikė vienas, jis buvo suimtas, o stotis vėl atidaryta ketvirtadienį prieš pat vidurnaktį.

Vokietijos pareigūnai itin budriai reaguoja į galimas teroro atakas, ypač po gruodį įvykdyto išpuolio, kai „Islamo valstybės“ džihadistas nukreipė sunkvežimį į Berlyno Kalėdų mugę ir mirtinai sužalojo 12 žmonių.

Anot šalies saugumo tarnybų, Vokietijoje yra apie 10 tūkst. radikalių islamistų, o 1,6 tūkst. iš jų – įtariami sąsajomis su teroristinėmis grupuotėmis.

Vis dėlto pastaruoju metu Vokietijoje įvyko kelios atakos, kurias įvykdė psichiškai nestabilūs asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius