Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dmitrijus Medvedevas atleido septynis milicijos generolus

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas tęsia pernai pradėtus Vidaus reikalų ministerijos personalo pakeitimus. Dabar jis atleido septynis milicijos generolus ir pulkininką. Ekspertai mano, kad tai paprastas personalo pakeitimas, pranešama BBC tinklalapyje.
Milicininkai prižiūrėjo tvarką
Milicininkai prižiūrėjo tvarką / „Scanpix“ nuotr.

Tarp atleistųjų – Maskvos kriminalinės milicijos viršininkas generolas majoras Aleksandras Ivanovas, laikinai užėmęs Vladimiro Pronino vietą po incidento, kai buvo šaudoma į žmones prekybos centre 2009 metų pavasarį.

Be to, atleistas milicijos generolas majoras, Čeliabinsko vyriausiosios vidaus reikalų valdybos viršininko pavaduotojas, viešojo saugumo milicijos viršininkas Viačeslavas Doksovas, kuriam pernai rugsėjį buvo pareikštas griežtas papeikimas po masinių muštynių roko muzikos festivalyje „Tornado“ Miase.

Pernai rugpjūtį maždaug 100 nuogų iki juosmens jaunuolių su armatūra, beisbolo lazdomis, trauminiais pistoletais ir kitokiais ginklais, atėjo į vaikų stovyklos teritoriją, kur vyko festivalis, ir pradėjo visus ten buvusius mušti. Įvairiais duomenimis, nukentėjo nuo 10 iki 30 žmonių. Keliems milicininkams iškeltos baudžiamosios bylos už tai, kad jie nesutrukdė jiems užpulti žiūrovų.

Taip pat tarp atleistų penktadienį pareigūnų – Nencų autonominės apygardos Vidaus reikalų valdybos viršininkas milicijos pulkininkas Sergejus Škeda, kuriam 2010 metų rudenį Archangelsko srities tyrėjai iškėlė baudžiamąją bylą už piktnaudžiavimą įgaliojimais ir įrodymų klastojimą po kelių eismo įvykio.

Visi pareigūnai, pasak Kremliaus spaudos tarnybos, atleisti iš pareigų prezidento įsaku.
Vidaus reikalų ministerija priminė, kad atleisti darbuotojai parašė atsistatydinimo „savo noru“ raportus.

Federalinio informacijos centro „Analitika ir saugumas“ vadovas Ruslanas Milčenka įžvelgia šiuose pakeitimuose ne daugiau kaip paprastą personalo pakeitimą artėjant rinkimams 2012 metais.

„Vyksta klanų pakeitimai savo, ne mūsų pilietinės visuomenės interesais, nuo to mūsų darbo užmokesčiai nepadidės ir gyventi nebus lengviau.VRM sistema daugmaž atgaivinta, bet tai padarėme mes, žiniasklaidos priemonės ir visuomenė, mes nesiliausime rodę pirštu į savavaliavimą, kuris ten vyksta“, – pakomentavo britų visuomeninio transliuotojo naujienų svetainei rusų kalba bbc.co.uk/russian R.Milčenka.

Pernai vasarį D.Medvedevas pakeitė du vidaus reikalų ministro pavaduotojus savo administracijos darbuotojais. Ekspertai pažymėjo, jog D.Medvedevas paskyrė sau artimus žmones, o teisių gynėjai skundėsi, kad nėra realių permainų.Pernai visuomenė pavydėtinai reguliariai sužinodavo apie vis naujus skandalus, kuriuose dalyvavo Rusijos milicininkai.

„Na, atleido dešimt ar penkiolika generolų, ir kas? Sistema liko ta pati. Gresia pavojus, kad šiomis dalinėmis priemonėmis milicija bus toliau klibinama, bet nereformuojama“, – sakė tada judėjimo „Už žmogaus teises“ lyderis Levas Ponomariovas. 

Itin didelį pasipiktinimą sukėlė Maskvos milicijos majoro Deniso Jevsiukovo, kuris šaudė iš pistoleto prekybos centre Maskvos pietuose 2009 metų balandį, byla. Šis milicininkas du žmones nušovė, dar kelis sužeidė.

Pernai rudenį kitas majoras Aleksejus Dymovskis tapo Rusijos interneto „žvaigžde“ paskelbęs portale „YouTube“ vaizdo kreipimąsi į ministrą pirmininką Vladimirą Putiną, kuriame apkaltino savo tuometinius kolegas korupcija ir teigė, kad jis verčiamas išaiškinti nesamus nusikaltimus.
Sociologai taip pat sako, kad dauguma Rusijos gyventojų nebetiki milicija.

Pasak J.Levados sociologijos centro vyresniojo mokslo darbuotojo Boriso Dubino, milicija nepasitiki ir nebetiki jos sugebėjimu keistis 60 proc. Rusijos gyventojų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius