Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dmitrijus Medvedevas palaimino priverstinę cheminę pedofilų kastraciją numatantį įstatymą

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas trečiadienį pasirašė įstatymą, kuriuo įteisinama priverstinė cheminė pedofilų kastracija.
Pedofilija
Pedofilija / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Tokį teisės aktą Valstybės Dūma priėmė vasario 7 dieną. Išplatintame pranešime teigiama, kad įstatymas padės efektyviau kovoti su lytiniais nusikaltimais prieš vaikus.

Jame numatyta atsakomybė už nusikaltimus prieš nepilnamečių lytinį neliečiamumą bei nepilnamečių įtraukimą į prostituciją.

Jeigu prieš vaiką smurtaus jo šeimos nariai – tėvai ar globėjai, tai pedofilijos bylose nuo šiol bus pripažįstama sunkinančia aplinkybe.

Be to, nuteisti už lytinius nusikaltimus prieš vaikus asmenys negalės tikėtis anksčiau laiko išeiti iš įkalinimo įstaigos. Įstatymas uždraudė įkalinimo įstaigoje neišbūtą laiką pakeisti švelnesne bausme.

Teisės aktu taip pat uždrausta skirti lygtinė bausmę asmenims, kurie nusikalto prieš jaunesnius nei 14 metų vaikus. Taip pat numatytas pedofilų – recidyvistų įkalinimas iki gyvos galvos.

Cheminę kastraciją įstatymas leidžia tik patikrinus pedofilo psichinę ir fizinę sveikatą. Reikia ar nereikia kastruoti pedofilą, spręs teismas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius