-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dmitrijus Medvedevas: Rusija negali būti abejinga Europos PRG planams

Rusija įgyvendins visas paskelbtas pasipriešinimo Amerikos ir Europos priešraketinei gynybai (PRG) priemones, jeigu jai nebus pasiūlyta bendro darbo schema arba nebus atsisakyta amerikiečių paskelbtų planų, pareiškė Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas.
Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas
Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai nereiškia, kad prasideda konfrontacija, tai reiškia tik viena: kad mes  negalime būti abejingi jų planams, nes tai gali pakenkti mūsų strateginiams interesams, todėl man teko padaryti pareiškimą“, – sakė D.Medvedevas, per pokalbį su raketinių pulkų vadais, atsakydamas į klausimą, ar reiškia griežtas valstybės vadovo pareiškimas dėl Amerikos PRG, jo paskelbtas darant pranešimą Federaliniam Susirinkimui, kad prasideda susipriešinimas su Vakarais.

„Dėl pasipriešinimo vadinamai Amerikos ir Europos PRG sistemai priemonių – mes padarysime viską ta kryptimi, apie kurią aš sakiau, išskyrus vieną atvejį: jeigu mūsų partneriai atsisakys šio uždavinio, arba pasiūlys mums kokią nors dalyvavimo bendruose projektuose priešraketinės gynybos srityje schemą“, – pridūrė jis 

Prezidentas pažymėjo, kad į jo pareiškimą buvo reaguojama įvairiai: kai kas palaikė jį pernelyg griežtu, o kai kas – rinkiminiu.

„Tai – ne griežtas pareiškimas, nes jame išvardijamos realios aplinkybės, paskatinusios mane, kaip Vyriausiąjį kariuomenės vadą, priimti atitinkamus sprendimus, ir tas atsakomąsias priemones, kurios bus įgyvendintos. Jos ir dabar įgyvendinamos, jūs jas žinote, ir jos bus užbaigtos iki galo lygiai taip pat, kaip tas skaičius, kurį sakė (strateginės paskirties raketinės kariuomenės) vadas dėl šios kariuomenės perginklavimo 100 procentų iki 2020 metų, jis bus pasiektas, galite neabejoti, bus apmokėta tam, kad viskas būtų parengta  ir pateikta kariuomenei“, – pabrėžė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius