Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dmitrijus Medvedevas: Rusija nesiims pirmoji švelninti sankcijų ES atžvilgiu

Europos Sąjunga turi pati parodyti iniciatyvą gerinti santykius su Rusija, o Maskva pirma nesiims švelninti sankcijų jos atžvilgiu, pareiškė ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas.
Dmitrijus Medvedevas neturi daug priežasčių šypsotis
Dmitrijus Medvedevas: Rusija nesiims pirmoji švelninti sankcijų ES atžvilgiu / „Scanpix“/AP nuotr.

„Jeigu kalbėtume apie kokius nors pirmus Rusijos veiksmus, kažkokių suvaržymo priemonių atšaukimą, atsakymas yra aiškus: mes nieko neatšauksim“, – spaudos konferencijoje pareiškė D.Medvedevas po susitikimo su Suomijos premjeru Antti Rinne.

Taip jis atsakė į naujienų agentūros „Interfax“ klausimą, ar Rusija galėtų pirma atšaukti sankcijas ES.

Bendrija nuo 2014 metų paskelbė virtinę sankcijų Rusijai už jos vaidmenį separatistiniame konflikte Rytų Ukrainoje ir Krymo pusiasalio aneksiją. Maskva savo ruožtu ėmėsi atsakomųjų priemonių.

Pasak D.Medvedevo, nors daugelio sankcijos nedžiugina, tačiau kai kurios Rusijos bendrovės pasisako už tai, kad Rusijos atsakomosios sankcijos „liktų amžinai“.

Rusijos vyriausybės vadovas taip pat reagavo į A.Rinne pareiškimą, kad sprendimas dėl sankcijų priklauso nuo Minsko susitarimų įgyvendinimo ir Ukrainos konflikto sureguliavimo.

„Jeigu pavyks pasistūmėti pirmyn reguliuojant konfliktą, pirmiausia pačiai Ukrainai – gali būti, kad mūsų santykiai su ES... taps geresni. Jeigu nepavyks pasistūmėti – reiškia, kad šios sankcijos liks ilgam, mūsų atsakomosios sankcijos taip pat liks ilgam, tačiau ir tokiomis sąlygomis galima gyventi ir vystytis“, – sakė D.Medvedevas.

Jis taip pat pabrėžė, kad Rusijai dvišaliai santykiai su atskiromis ES narėmis šiuo metu Rusijai yra „daug kartų svarbesni nei santykiai su Europos Sąjunga bendrai“.

„Norime normalių santykių su Europos Sąjunga. Kol Europos Sąjunga pati nepanorės jų atkurti, mes nieko nedarysime“, – pareiškė Rusijos vyriausybės vadovas.

Pasak jo, santykius sugadino pati Bendrija.

„Tai dabar tegul pati ir prašo tuos santykius atkurti“, – pareiškė D.Medvedevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius