Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dmitrijus Medvedevas telefonu Barackui Obamai piktinosi tuo, kaip JAV pareigūnai vertino rinkimus Rusijoje

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, kalbėdamas telefonu su savo kolega Jungtinių Valstijų prezidentu Baracku Obama, piktinosi JAV valdžios atstovų pasisakymų apie parlamento rinkimus Rusijoje tonu.
Prezidentai B.Obama ir D.Medvedevas pasirašė istorinę sutartį
Prezidentai B.Obama ir D.Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Žinoma, aš jam turėjau pasakyti vieną dalyką: jūs galite kaip norite vertinti mūsų rinkimus, tai jūsų reikalas. Tiesą sakant, tai mums neturi visiškai jokios reikšmės. Mes – didelė, stipri, suvereni šalis, bet vertinimai visuomet turi būti korektiški“, – sakė jis šeštadienį susitikęs su partijos „Vieningoji Rusija“ aktyvu, komentuodamas išvakarėse buvusį pokalbį telefonu su B.Obama.

Pasak D.Medvedevo, kai rezultatai paskelbti, galima korektiškai pasakyti savo nuomonę. „Tačiau, kai kitą ar dar kitą dieną prasideda ta pati nuobodybė, kai skamba pamokymai pagal blogiausias šaltojo karo tradicijas – tai kelia pasipiktinimą. Tai jau tikrai ne perkrovimas. Turėjau vakar apie tai mano draugui pasakyti“, – pridūrė prezidentas.

Pasak jo, nesvarbu, kokie demokratiniai jausmai sukelia tokį vertinimą – „iš širdies ar kito organo – tai neleistina, to nepriimsime ir atitinkamai į tai žiūrėsime“.

Be kita ko, kalbėdamas apie mitingus Rusijoje, D.Medvedevas pažymėjo, kad „gatvė – tai ne JAV Valstybės departamentas“. „Gatvė – tai mūsų žmonių nuotaika. Ir valdžia turi apie tai atsakingai ir tiesiai pasakyti. Tai jų nuotaika“, – pridūrė jis.

Anot prezidento, nuotaikas veikia įvairūs veiksniai, taip pat ir valdininkų chamiškumas, neteisingumas, kartais susidarius klaidingą nuomonę.

„Na, o Valstybės departamentas, tai ne mūsų žinyba“, – pridūrė Rusijos prezidentas.

Dar jis pasakė su B.Obama kalbėjęs apie santykių perkrovimą. „Aptarėme, kas pavyko, kas nepavyko. Ar pavyko tas perkrovimas (perezagruzka), ar, kaip buvo parašyta ant to garsiojo mygtuko – „peregruzka“ (perkrova, per didelė apkrova); „reset“, ar kažkas ne tas“, – pažymėjo D.Medvedevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius