Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Domodedovo oro uoste susprogdinta bomba galėjo būti „akmeninė“

Rusijos žiniasklaida penktadienį skelbia, kad Domodedovo oro uoste susprogdinta bomba galėjo būti prikimšta granito trupinių ir smulkaus žvyro.
Sprogimo momentą užfiksavo oro uosto apsaugos kamera.
Sprogimo momentą užfiksavo oro uosto apsaugos kamera. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokio tipo sprogmenis dažnai naudoja Palestinos teroristai. Jų negali aptikti ties įėjimais į saugomas zonas įrengti metalo ieškikliai. Be to, granito skalda smarkiai sužeidžia aukas ir ją sunku pašalinti iš nukentėjusiųjų kūnų. Kaip rašo „Rosijskaja gazeta“, „akmeninės“ bombos Rusijos teritorijoje anksčiau panaudotos nebuvo.

Dar trečiadienį pasklido žinia, kad Rusijos valdžios atstovai pagalbos tiriant teroro išpuolį kreipėsi į Pakistano specialiąsias tarnybas. Neatmetama galimybė, kad Domodedovo oro uoste susisprogdinęs teroristas buvo apmokytas šios šalies teritorijoje esančiose kovotojų stovyklose. „Rosijskaja gazeta“ taip pat rašo, kad tikėtina, jog išpuolio organizatorius po sprogimo galėjo pasislėpti užsienyje.

Kaip rašo lenta.ru, iš karto po išpuolio buvo skelbiama, kad oro uoste susprogdinta bomba buvo prikimšta metalo nuolaužų: varžtų ir armatūros gabaliukų. Tačiau vėliau, neoficialiomis žiniomis, ekspertai suabejojo šia versija ir mano, kad žuvusiųjų ir sužeistųjų kūnuose aptikti metalo gabaliukai – tai tik bagažo vežimėlių ir kitų metalinių objektų nuolaužos.

Sprogimas Maskvos Domodedovo oro uosto atvykstančių asmenų laukimo salėje nugriaudėjo sausio 24 dieną. Per šį teroro išpuolį žuvo 35 žmonės ir ne mažiau nei pusantro šimto buvo sužalota. Daugelis sužeistųjų gydomi ligoninėse, kai kurių iš jų būklė tebėra sunki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius