Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas Briuselyje prabils apie NATO sutarties 5-ąjį straipsnį?

Kaip rašo „The New York Times“, tikimasi, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas Briuselyje, į kurį trečiadienį atvyko, pagaliau viešai parems NATO sutarties 5-ajame straipsnyje numatomus įsipareigojimus skubėti į pagalbą užpultai kitai Aljanso šaliai.
Donaldas Trumpas su žmona Melania atvyko į Briuselį
Donaldas Trumpas su žmona Melania atvyko į Briuselį / „Scanpix“/AP nuotr.

Manoma, kad tokį pažadą JAV prezidentas ištars per patį pirmąjį viešą savo pasisakymą Briuselyje – ketvirtadienio popietę, kai bus atidaryta nauja, 1,2 mlrd. JAV dolerių kainavusi Aljanso būstinė.

D.Trumpas į Briuselį, kur vyks pirmosios jo, JAV prezidento, derybos su NATO ir ES šalių vadovais, atvyko trečiadienį.

Per pernykštę prezidento rinkimų kampaniją D.Trumpas ne sykį atsisakė kalbėti apie NATO sutarties 5-ąjį straipsnį, taip įbaugindamas sąjungininkus Europoje, kurie turi gyventi šalia vis agresyvesnės Rusijos. Be to, Senajame žemyne vis rengiami teroristiniai išpuoliai.

Vienas administracijos pareigūnas dabar teigia, kad D.Trumpas patikins NATO partnerius, kad JAV nekels sąlygų dėl karinės pagalbos krizės atveju.

Atvykęs iš Romos po susitikimo su popiežiumi Pranciškumi, D.Trumpas trečiadienį jau susitiko su Belgijos karaliumi Philippe'u ir karaliene Mathilde.

Taip pat JAV prezidentas bendraus su Belgijos ministru pirmininku Charles'iu Micheliu, o vėliau jo laukia pokalbiai su ES ir NATO šalių lyderiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius