-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 17 /14:50

Donaldas Trumpas dar kartą perstumdė savo kampanijos komandą

Respublikonų kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas vis labiau atsilieka nuo demokratės Hillary Clinton pagal populiarumą, tad jis jau antrą kartą per du mėnesius perstumdė savo kampanijos komandą, rašo BBC.
Donaldas Trumpas Šiaurės Karolinoje
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Naująja kampanijos vadybininke paskirta visuomenės nuomonės apklausų specialistė Kellyanne Conway, o konservatyvaus naujienų portalo „Breitbart News“ atstovas Stephenas Bannonas dirbs kampanijos generaliniu direktoriumi.

„Twitter“ nuotr./Kellyanne Conway
„Twitter“ nuotr./Kellyanne Conway

„Šie žmonės – nuostabūs. Jie – čempionai, – AP teigė D.Trumpas. – Abu juos pažįstu jau seniai ir abiejų jų mums reikia, kad galėtume nugalėti.“

„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Bannonas
„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Bannonas

Nors Amerikoje jau netrūksta kalbų, kad magnatas nusisuko nuo prieštaringai dėl ryšių su buvusiu Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi vertinamo Paulo Manaforto, pastarasis ir toliau eis kampanijos pirmininko pareigas.

Skelbiama, kad P. Manafortas padėjo vienai prorusiškai Ukrainos partijai slapta pervesti mažiausiai 2,2 mln. dolerių dviem garsioms Vašingtono lobistų firmoms.

Šio projekto struktūra buvo specialiai suformuota, siekiant nuslėpti užsienio partijos pastangas daryti įtaką Jungtinių Valstijų politikai, nustatė agentūra, remdamasi šaltiniais, turinčiais tiesioginės informacijos apie šiuos planus.

Ši žinia buvo paskelbta, kai D.Trumpas yra kritikuojamas dėl savo liaupsių Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Be to, ji naujai nušviečia P.Manaforto verslo ryšius.

Pagal JAV federalinius įstatymus, lobistai privalo informuoti Teisingumo departamentą, ar jie atstovauja užsienio lyderiams arba jų politinėms partijoms.

Už šio reikalavimo nesilaikymą gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo ir iki 250 tūkst. dolerių bauda.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Paulas Manafortas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Paulas Manafortas

D.Trumpui tikrai yra dėl ko susimąstyti ir, matyt, ką keisti. Nuo pat abiejų partijų suvažiavimų liepą jo populiarumas nuosekliai krenta. Pagal apklausas H.Clinton turėtų užtikrintai nugalėti visose svarbiausiose valstijose, o iki rinkimų liko vos 82 dienos.

Tiesa, atrodo, kad nežymiai keisis tik D.Trumpo komanda. Nors daug kitų respublikonų jau kuris laikas ragina kandidatą sušvelninti retoriką ir nežarstyti audringų komentarų įvairiausiais klausimais, jis nusiteikęs laikytis savo.

„Žinote, aš jau toks esu. Nenoriu keistis. Visi kalba, kad aš pasikeisiu, kad aš turiu pasikeiti. Ne, aš nenoriu to daryti. Turiu išlikti savimi, turiu išlikti sąžiningas“, – tvirtino D.Trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius