Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas džiūgauja dėl Vladimiro Putino pagyrų

Po metinės konferencijos kalbėdamas su žurnalistais Rusijos lyderis Vladimiras Putinas pareiškė, kad JAV respublikonų kandidatas į prezidento postą Donaldas Trumpas yra „ryški ir talentinga asmenybė“, rašo businessinsider.com.
Donaldas Trumpas ir Vladimiras Putinas
Donaldas Trumpas ir Vladimiras Putinas / 15min nuotr.

„Didelė garbė, kai apie tave taip gražiai atsiliepia žmogus, kuris taip gerbiamas savo šalyje ir už jos ribų“, – teigė Donaldas Trumpas, komentuodamas V.Putino komplimentus.

„Visada maniau, kad JAV ir Rusija turi bendradarbiauti kovoje prieš terorizmą ir pasaulio taikos atstatymo darbuose. Ką jau kalbėti apie prekybą ir kitą naudą, kurią gauname iš gerų dvišalių santykių“, – postringavo D.Trumpas.

Pasak V.Putino, Rusija yra pasiruošusi bendradarbiauti su Jungtinėmis Valstijomis, nesvarbu, kas kitais metais bus išrinktas prezidentu. „Mes esame pasiruošę dirbti su bet kuriuo prezidentu, kurį išrinks amerikiečiai“, – sakė jis.

D.Trumpas, verslo magnatas ir buvusi televizijos realybės šou žvaigždė, netikėtai tapęs respublikonų favoritu kandidatuoti į prezidento postą, pastaruoju metu dėl savo pareiškimų prieš musulmonus įgijo ir naujų sąjungininkų, ir priešų.

Jis pažadėjo visiškai uždrausti musulmonams įvažiuoti į Jungtines Valstijas, jeigu jam pavyktų tapti JAV prezidentu.

V.Putinas sakė, kad D.Trumpo pasisakymai rinkimų kampanijoje nėra Rusijos reikalas, tačiau pridūrė, kad jam patinka šio respublikono pasisakymai apie Rusiją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiro Putino 11-oji kasmetinė spaudos konferencija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiro Putino 11-oji kasmetinė spaudos konferencija

„Visa, kas liečia vidaus politiką, jo kalbėjimo maniera ir tai, kuo jis naudojasi populiarumui padidinti – Rusijos neliečia. Ne mūsų reikalas vertinti šį jo darbą“, – pareiškė V.Putinas.

Kai kurie D.Trumpo pasisakymai apie V.Putiną skamba kaip muzika Rusijos prezidento ausims.

„Jis sako, kad nori pereiti prie kitokių santykių: tvirtesnių, gilesnių santykių su Rusija. Argi mes galime to nesveikinti? Žinoma, mes tai sveikiname“, – sakė V.Putinas.

D.Trumpui trečiadienį buvo užduotas klausimas, ką jis darytų, kad išvestų Rusijos kariuomenę iš Sirijos. Jis atsakė, kad pirmiausia užsitarnautų V.Putino pagarbą.

„Aš sutarčiau, manau, su Putinu, ir aš sutarčiau su kitais, ir pasaulis būtų daug daug stabilesnis, – atsakė D.Trumpas. – Aš pasikalbėčiau su juo. Aš su juo sutarčiau“.

Tačiau dar spalio mėnesį D.Trumpas sakė, kad norėtų „sėdėti atsilošęs“ ir stebėti, kaip Rusijos aviacija tęsia smūgius Sirijoje, leisdamas suprasti, kad tai galėtų būti „spąstai“ Maskvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius