Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas giria V.Putino sprendimą dėl invazijos į Ukrainą: „Tai yra genialu“

Buvęs Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas neslepia savo susižavėjimo Vladimiru Putinu ir tuo, kaip buvo nuspręsta dėl invazijos į Ukrainą. Sprendimą pripažinti separatistinių Donecko ir Luhansko respublikų nepriklausomybę bei ten nusiųsti „taikos palaikymo“ pajėgas jis vadina genialiu.
Donaldas Trumpas ir Vladimiras Putinas
Donaldas Trumpas ir Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai D.Trumpas kalbėjo radijo laidoje su Clay'umi Travisu ir Bucku Sextonu.

V.Putinas pirmadienį vakarą pasirašė dokumentus, kad pripažįsta apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko respublikas ir įveda į jas „taikdarius“.

Tai komentuodamas D.Trumpas sakė: „Žiūrėjau per televiziją ir pasakiau – tai yra genialu. V.Putinas skelbia, kad didžioji dalis Ukrainos yra nepriklausoma. Tai nuostabu.“

„Pasakiau – „kaip tai protinga“. V.Putinas įžengs ten ir saugos taiką. Tai bus stipriausios taikdarių pajėgos. Praverstų mums tokios prie pietinės sienos“, – tęsė jis.

Jo teigimu, ten buvo daugiau karinės technikos, nei kada nors jis yra matęs: „Ketina palaikyti taiką. Ne, tik pagalvokite apie tai. Tai vyrukas, kuris yra labai nuovokus. Pažįstu jį labai gerai. Labai labai gerai.

Noriu pasakyti, kad mums tai niekada nenutiktų, jeigu būčiau poste, net neįmanoma pagalvoti apie tai. Tai niekada nenutiktų. Bet štai vyrukas, kuris sako: „Skelbiu, kad didelė Ukrainos dalis yra nepriklausoma“, vartoja žodį „nepriklausoma“ ir „mes įeisime ir padėsime palaikyti taiką“. Reikia pastebėti, kad tai itin nuovoku. O žinote, koks buvo J.Bideno atsakymas? Nebuvo atsakymo. Jokio. Tai labai liūdna. Labai liūdna.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Į tokius D.Trumpo žodžius sureagavo ir Baltieji rūmai. Jų atstovė spaudai Jen Psaki pareiškė, kad stengiamasi neklausyti tų, kurie giria prezidentą V.Putiną ir jo karinę strategiją, kas palaikė siūlymus naikinti sankcijas Rusijai dėl Krymo aneksijos arba kas „pasakė G7 lyderiams, kad Krymas yra Rusijos dalis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius