Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas išleido programinę knygą „Paliegusi Amerika“

JAV milijardierius verslininkas Donaldas Trumpas suintensyvino pastangas tapti Baltųjų rūmų šeimininku, išleidęs naują knygą, kurioje apžvelgė mūsų laikų Amerikos negalavimus ir aiškindamas rinkėjams, kodėl jį vertėtų išrinkti prezidentu.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Knyga „Paliegusi Amerika: kaip grąžinti didybę Amerikai“ (Crippled America: How to Make America Great Again) buvo išleista tuo metu, kai šis nekilnojamojo turto magnatas išlieka respublikonų kampanijos lyderiu, likus mažiau negu 100 dienų iki pirminių partijos kandidato rinkimų pradžios.

D.Trumpo naujojo manifesto apimtis gana kukli – tik 169 puslapiai. Dar trijuose papildomuose puslapiuose apžvelgiami jo asmeniniai finansai; taip pat įdėtas 17 puslapių skyrius „apie autorių“. Šią knygelę kietais viršeliais galima įsigyti už 25 dolerius (23 eurus).

Knygos viršelyje išspausdinta milijardieriaus nuotrauka, o D.Trumpas prisipažino joje atrodantis „toks piktas ir toks grėsmingas“, kad ji buvo specialiai parinkta, siekiant išreikšti jo „pyktį ir nepasitenkinimą“ dėl dabartinės JAV padėties.

Knyga buvo išleista praėjus savaitei po to, kai buvęs televizijos realybės šou žvaigždė – kartu su savo artimiausiu varžovu, į pensiją išėjusiu neurochirurgu Benu Carsonu – buvo apkaltinti įkyriai peršantys „fantastines“ ekonominės politikos priemones per respublikonų debatus.

Taip pat nebuvo surengtas įprastas naujosios knygos pristatymas knygyne – D.Trumpas tik pakvietė pasaulio žiniasklaidos atstovus į spaudos konferenciją Niujorko dangoraižyje „Trump Tower“, po kurios jis surengs autografų dalijimo sesiją 12 val. vietos (19 val. Lietuvos) laiku.

D.Trumpo politinės pažiūros dėstomos 17 naujosios knygelės skyrių, tokių kaip „Sveikatos apsauga mus visus sargdina“ arba „Teisė nešiotis ginklus“, kuriuose taip pat nešykštima liaupsių jo paties įžvalgumui versle.

Prieštaringai vertinamas verslininkas tiesiogiai kreipiasi į Amerikos žmones, apeidamas žiniasklaidą ir partijos vadovybę, kad be užuolankų išdėstytų savo požiūrį.

Knygoje pateikiama jo fotogeniškos šeimos nuotraukų – be kitą ko, vaizduojančių angeliškos išvaizdos D.Trumpą vaikystėje. Viena tų nuotraukų buvo padaryta per jo pirmosios Komunijos ceremoniją, o kita – per susitikimą su velioniu prezidentu Ronaldu Reaganu, kuris knygoje vadinamas šauniu vaikinu. Tačiau pusė iliustracijų yra D.Trumpo nekilnojamojo projektų spalvoti paveikslėliai.

D.Trumpas jausmingai rašo apie savo išbandytas ir patikrintas temas: ekonomiką, kurios gamybos potencialą perėmė Kiniją, būtinybę supaprastinti mokesčių sistemą, užtikrinti geresnę ir visiems prieinamą sveikatos apsaugos sistemą bei sustabdyti neteisėtą imigraciją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Knygos įžangoje „Jūs privalote tikėti“ D.Trumpas nė kiek nesigaili dėl savo pasisakymų rinkimų kampanijos renginiuose, kuriuose jis vadino imigrantus meksikiečius žagintojais ir narkotikų prekeiviais, argumentuodamas, kad neteisėti imigrantai yra užėmę darbo vietas, o daugiau negu 20 proc. amerikiečių neturi darbo arba dirba mažesniu krūviu negu galėtų.

D.Trumpas tebėra ištikimas savo kontroversiškam pažadui atsitverti nuo Meksikos, sakydamas, kad jam įkvėpimą teikia Izraelio pastatyta saugumo siena prie ribos su Vakarų Krantu – „itin sėkminga stabdant teroristus“.

Skyriuje apie užsienio politiką jis dabartinę padėtį pasaulyje laiko „baisia betvarke“ ir cituoja legendinio boksininko Mike'o Tysono žodžius: „Visi turi planą, kol gauna į dantis.“

D.Trumpas ragina įveikti džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) Sirijoje ir Irake, tik nepaaiškina, kaip tai būtų galima padaryti. Milijardierius tikina, kad džihadistų kovotojų „turbūt neužtektų netgi (Niujorko beisbolo klubo) „Yankee“ stadionui užpildyti“.

Jis sako nepritariantis sutarčiai dėl Irano branduolinės programos ir pageidauja, kad Britanija, Vokietija, Japonija, Saugo Arabija ir Pietų Korėja kompensuotų dalį išlaidų tose šalyse dislokuotų JAV karių išlaikymui.

Diskusijas dėl pasaulinio klimato pokyčių D.Trumpas laiko „tuščiomis kalbomis“, taip pat reikšdamas palaikymą skalūnų dujų gavybai, amerikiečių teisei turėti šaunamųjų ginklų. Save jis vadina maloniu žmogumi ir „konservatyviu respublikonu didele širdimi“.

Dėstydamas savo poziciją, D.Trumpas pateikia pavyzdžių ir savo gyvenimo, kalba apie meilę savo šeimai, taip pat giriasi savo gebėjimais, padėjusiais uždirbti kapitalą, kurį jis vertina daugiau negu 10 mlrd. JAV dolerių.

Knygos autorius cituoja pokalbį telefonu su mažmeninės prekybos tinklo „Macy's“ generaliniu direktoriumi Terry Lundgrenu, kuris nutraukė ryšius su D.Trumpu dėl įžeidžiamų komentarų apie meksikiečius, esą išsakytų, kai jis ruošėsi pasakyti kalbą dideliam klausytojų būriui Naujajame Hampšyre.

D.Trumpas pareiškė, kad T.Lundgrenas pasirodė esantis nelojalus.

„Man buvo pasakyta, kad tūkstančiai žmonių dėl to uždarė savo „Macy's“ kredito korteles ir išsiuntė jas paštu atgal į parduotuvę. Visuomenė tai supranta“, – rašo jis.

Naująją knygą išleido leidykla „Threshold Editions“ – leidybos milžinės „Simon and Schuster“ konservatyvios pakraipos padalinys, anksčiau redagavęs buvusio JAV viceprezidento Dicko Cheney, vieno iš respublikonų „vanagų“, knygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius