Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Donaldas Trumpas metė kaltinimus JAV žvalgybos vadui nutekinus slaptą ataskaitą

Sekmadienio naktį išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas vėl siautėjo socialiniame tinkle „Twitter“. Šį kartą jo pykčio sulaukė Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) vadas Johnas Brennanas.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Brennanas sekmadienį pareiškė, kad išrinktasis prezidentas turėtų mažiau tikėti Kremliaus pasiūlymais ir pabrėžė, kad žvalgyba tikrai nesiekė pakenkti D.Trumpui ar jo komandai.

„Nėra jokio intereso pakenkti išrinktajam prezidentui Trumpui

ar jo komandai“, – sakė J.Brennanas „Fox News“ eteryje. „Mūsų atsakomybė yra kad jie suprastų galimus pavojus ir juos tinkamai įvertintų“, – pridūrė CŽA vadas.

Tuo metu D.Trumpas viešai suabejojo, ar tik pats J.Brennanas ir nebus nutekinęs slaptos ataskaitos, kuri sukėlė šurmulį JAV ir visame pasaulyje praėjusią savaitę.

Cituodamas „Fox News“ žinutę D.Trumpas rašė: „Postą paliekantis CŽA vadovas Johnas Brennanas sukritikavo išrinktąjį prezidentą Trumpą dėl Rusijos grėsmės. Tikrai? Negalėjo veikti dar prasčiau – pažiūrėkite į Siriją (raudona linija), Krymą, Ukrainą ir Rusijos branduolinio arsenalo augimą. Negerai! Ar tai ir yra netikrų naujienų nutekintojas?“.

CŽA atsisakė komentuoti šį D.Trumpo mestą kaltinimą. Anksčiau praėjusią savaitę išrinktasis prezidentas JAV žvalgybos darbą palygino su nacių Vokietijos dezinformacijos skleidimu.

J.Brennanas tokį pareiškimą pavadino „skandalingu“ ir pabrėžė, kad D.Trumpui nederėtų kaltinti žvalgybą dėl informacijos nutekinimo, kai ši ir taip cirkuliavo viešojoje erdvėje.

„Jei jis netiki žvalgybos bendruomene, kokį signalą tai siunčia mūsų partneriams, sąjungininkams ir kartu mūsų priešams?“, – retoriškai klausė CŽA vadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius