Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas nevyks į JAV ambasados atidarymą Londone

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas atšaukė savo anksčiau planuotą vizitą į Londoną, kur turėjo dalyvauti naujos Amerikos ambasados atidarymo ceremonijoje. Ketvirtadienį D.Trumpas savo „Twitter“ paskyroje teigė esąs nusivylęs buvusio prezidento Baracko Obamos administracijos sprendimu už grašius parduoti geriausioje vietoje stovėjusią puikią ambasadą tik tam, kad už daugiau nei už milijardą pastatytų naują. Todėl atidarymo ceremonijoje nedalyvaus.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Nors dar prieš kelias dienas Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May teigė, kad Jungtinių Valstijų prezidentas tikrai atvyks, ketvirtadienį D.Trumpas savo „Twitter“ paskyroje pranešė, kad jo planai keičiasi ir į Londoną jis neskris.

Žinutėje D.Trumpas kaltino buvusio Jungtinių Valstijų prezidento B.Obamos administraciją dėl labai blogo sprendimo – esą puikioje vietoje buvusi ankstesnė ambasada parduoda už grašius tik tam, kad už daugiau nei milijardą būtų pastatyta nauja. Todėl jis nedalyvausiantis juostos perkirpimo ceremonijoje.

Tačiau ambasados internetiniame puslapyje teigiama, kad sprendimas dėl ambasados perkėlimo buvo priimtas likus mėnesiui iki B.Obamai tampant prezidentu, dar George'as Busho Jaunesniojo administracija ambasadą perkelti nusprendė dėl saugumo po rugsėjo 11-osios įvykių.

Ankstesnė Jungtinių Valstijų akmeninė ambasada, statyta dar 1960-aisiais buvo įsikūrusi Grosvenoro aikštėje. Ši vieta nuo Antrojo pasaulinio karo laikų buvo vadinama „Mažąja Amerika“ – per karą joje buvo įsikūrusi generolo Dwighto Eisenhowerio karinė būstinė.

Naujoji 12 aukštų ambasada, priekinėje dalyje, primena tvirtovę ir yra nutolusi maždaug 30 metrų atstumu nuo ją supančių pastatų, kuriuose apgyvendinti Jungtinių Valstijų jūrų pėstininkai. Vieno milijardo dolerių vertės naujas ambasados pastatas, su vaizdu į Temzės upę, pastatytas už lėšas, gautas parduodant ankstesnę ambasadą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius