Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas pabudo ir siautėjo socialiniuose tinkluose: „Ar mes gyvename nacių Vokietijoje?“

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas prabudo ir pažėrė nuomonių socialiniame tinkle „Twitter“.
Donaldo Trumpo siautėjimas socialiniuose tinkluose
Donaldo Trumpo siautėjimas socialiniuose tinkluose / „Twitter“ nuotr.

D.Trumpas pareiškė, kad kaltinimai, jog Rusija turi verslo ir asmeninės informacijos apie jį yra „visiška klastotė ir nesąmonė“.

Keturiomis žinutėmis socialiniame tinkle „Twitter“ dieną pradėjęs respublikonų atstovas teigė, kad neturi jokių ryšių su Rusija, ši niekada nebandė jo paveikti.

„Neturiu nieko bendro su Rusija – jokių susitarimų, jokių paskolų, nieko!“, – rašydamas didžiosiomis raidėmis tikino jis.

D.Trumpas dar kartą pabrėžė, kad „rinkimus laimėjo lengvai“, o „korumpuoti oponentai bando suniekinti jo pergalę“.

Galiausiai išrinktasis JAV lyderis užbaigė tiradą pasipiktindamas, kad žvalgyba „leido nutekėti tokioms netikroms naujienoms į viešumą“.

„Paskutinis šūvis į mane. Ar mes gyvename nacių Vokietijoje?“, – piktinosi D.Trumpas.

Kaltinamas verslo interesais ir santykiai su prostitutėmis

Žvalgybos vadovai praeitą savaitę būsimajam 45-ajam JAV prezidentui, taip pat kadenciją baigiančiam valstybės vadovui Barackui Obamai pateikė dviejų puslapių apimties ataskaitą apie potencialiai kompromituojančią medžiagą, nurodė CNN ir dienraštis „The New York Times“, cituodami kelis neįvardytus amerikiečius pareigūnus, tiesiogiai informuotus apie šiuos susitikimus.

Šie žiniasklaidos pranešimai buvo paskelbti antradienį, prieš B.Obamai paskelbiant Čikagoje savo atsisveikinimo kalbą. Dėl jų politiniuose ir diplomatiniuose sluoksniuose buvo jaučiamas didelis nerimas, likus tik 10 dienų iki D.Trumpo inauguracijos.

CNN detalių apie numanomą kompromituojančią medžiagą nepateikė, bet tinklapis „Buzzfeed“ paskelbė 35 puslapių apimties dokumentą, kuriame pateikiamas galimai neparankios informacijos sąvadas, tapęs minėtų žvalgybos išvadų pagrindu ir jau kelis mėnesius gvildenamas Vašingtone. Vis dėlto „Buzzfeed“ nepridėjo jokio patvirtinimo šiems pareiškimams.

Be kita ko, dokumente minimi sekso įrašai su prostitutėmis, nufilmuoti per 2013 metais įvykusį D.Trumpo apsilankymą viename prabangiame viešbutyje Maskvoje. Tikėtina, kad ši medžiaga buvo iš anksto surinkta kaip priemonė šantažuoti.

Taip pat keliama prielaida, kad Rusijos pareigūnai pasiūlė D.Trumpui pelningų sutarčių, kad užsitikrintų įtaką šiam nekilnojamojo turto magnatui, tapusiam respublikonų partijos kandidatu į prezidento postą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius