Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas pranešė naikinantis verslo patarėjų forumus

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį pranešė naikinantis dvi verslo sektoriaus patarėjų tarybas po to, kai protestuodami prieš jo komentarus dėl smurto protrūkiu pasibaigusio protesto Šarlotsvilyje, Virdžinijos valstijoje, atsistatydino keli jų nariai.
Donaldas Trumpas su šeima lankosi Lenkijoje
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Vietoj to, kad didinčiau spaudimą Gamybos tarybai ir Strategijos ir politikos forumui priklausantiems verslininkams, aš naikinu abu šiuos forumus. Visiems dėkui!“ – tviteryje pranešė prezidentas.

Bendrovių „Merck“, „Intel“ ir „Under Armour“ vadovai pasitraukė iš prezidento patarėjų komandos po jo pareiškimų apie praėjusį šeštadienį kilusį smurtą Šarlotsvilyje, kur praėjusį šeštadienį neonaciai ir baltųjų viršenybės šalininkai surengė dideles eitynes, protestuodami prieš planus pašalinti paminklą vienam JAV pilietinio karo konfederatų generolui. Per šią demonstraciją įsiplieskė susirėmimai su priešingos ideologinės stovyklos aktyvistais. Tuo metu vienas, kaip įtariama, naciams prijaučiantis 20-metis automobiliu rėžėsi į rasizmo priešininkų minią ir užmušė moterį, dar 19 žmonių buvo sužeisti.

Antradienį prezidentas D. Trumpas pareiškė, kad dėl šio kruvino smurto yra „kaltos abi pusės“.

Respublikonas prezidentas, ankstesnę dieną griežtai pasmerkęs rasizmą ir konkrečiai pareiškęs, kad Kukluksklanas (KKK) bei neonaciai yra „nusikaltėliai ir banditai“, šįkart dėl savaitgalį vykusių neramumų taip pat užsipuolė „alternatyviosios kairės“ stovyklą.

Dėl savo reakcijos į šeštadienio neramumus Virdžinijos universitetiniame mieste D.Trumpas sulaukė kritikos ir iš visų politinių stovyklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius