Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas pranešimus apie ryšius su Rusija vadina netikromis naujienomis

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį neigė, kad jo rinkimų kampanijos grupė palaikydavo ryšį su Rusijos pareigūnais, ir vadino tokius pranešimus „netikromis naujienomis“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jie nieko apie tai nežino. Jie nebuvo Rusijoje. Niekad neskambino telefonu į Rusiją. Jie niekada nepriėmė skambučių. Visa tai yra netikros naujienos (fake news)“, – pareiškė D.Trumpas per spaudos konferenciją.

D.Trumpas gynė ir Michaelą Flynną, nacionalinio saugumo patarėją, kurio atsistatydinimo pats pareikalavo ir priėmė šią savaitę. Jis sakė, kad M.Flynnas nepadarė nieko bloga, kai dar iki inauguracijos kalbėjosi su Rusijos ambasadoriumi.

„Jis dirba darbą. Jis tik dirbo savo darbą“, – sakė D.Trumpas.

D.Trumpas ketvirtadienį taip pat pažadėjo, kad kitą savaitę paskelbs naują vykdomąjį įsaką dėl imigracijos. Taip jis mėgina išjudinti dabar teisme įstrigusį savo įsaką, draudžiantį kai kurių musulmoniškų šalių piliečiams atvykti į Jungtines Valstijas.

„Mes paskelbsime naują ir labai išsamų įsaką mūsų žmonėms apsaugoti“, – sakė jis per spaudos konferenciją.

D.Trumpas darbo sekretoriumi paskyrė A.Acostą

D.Trumpas ketvirtadienį paskelbė paskyrė darbo sekretoriumi Alexanderį Acostą, kuris yra pirmas ispanakalbis dabartinėje JAV vyriausybėje.

Anksčiau A.Acosta buvo Floridos federalinis prokuroras, pastaruoju metu – Floridos tarptautinio universiteto teisės mokyklos dekanas. Jis yra dirbęs ir Nacionalinėje darbo santykių valdyboje bei vadovavęs piliečių teisių skyriui Teisingumo departamente.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Acosta
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Acosta

A.Acosta tapo D.Trumpo nominantu į darbo sekretoriaus postą, kai Andrew Puzderis buvo priverstas pasitraukti dėl verslo ryšių ir asmeninio gyvenimo aplinkybių

„Manau jis bus nuostabus darbo sekretorius“, – pareiškė D.Trumpas per spaudos konferenciją.

Baigęs teisės studijas Harvarde, A.Acosta buvo Aukščiausiojo Teismo teisėjo Samuelio Alito klerkas, vėliau dirbo įmonės teisininku Vašingtone, kur specializavosi darbo teisės srityje.

Beveik dešimt metų A.Acosta dirbo Floridos federaliniu prokuroru. Iš šių pareigų pasitraukė 2009-aisiais, nagrinėjęs garsias bylas, iš kurių paminėtinos buvusio lobisto Jacko Abramoffo, Liberijos kankintojo Chuckie Tayloro, Kolumbijos narkotikų kartelių narių bylos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius