Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas vėl prabilo apie moteris ir vėl sukėlė skandalą

Moterys, nelegaliai pasidariusios abortą, turėtų būti nubaustos, trečiadienį pareiškė JAV Respublikonų partijos prezidento rinkimų kampanijos favoritas Donaldas Trumpas. Šiuo kontroversišku pareiškimu jis sukėlė tokią didelę kritikos bangą, kad jau atsiėmė savo žodžius.
Trumpas laimėjo balsavimą respublikonų sueigose Nevadoje
Donaldas Trumpas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Demokratų partijos kampanijos favoritė Hillary Clinton pirmąjį D.Trumpo pareiškimą pavadino „klaikiu“, o kitas demokratų kandidatas Bernie Sandersas pareiškė, kad jis „gėdingas“ ir netgi pagrindinės negimusios gyvybės saugojimo organizacijos griežtai pasisako prieš moterų baudimą už abortus.

D.Trumpas šią nuomonę išsakė per karštą interviu televizijai MSNBC, laidos vedėjui Chrisui Matthewsui paprašius milijardieriaus realybės televizijos žvaigždės sukonkretinti, kaip turėtų būti baudžiamos moterys, jei JAV būtų uždrausti abortai.

„Įstūmėte save į keblią padėtį, sakydamas, kad esate už gyvybę ir norite uždrausti abortus, – sakė Ch.Matthewsas. – Kaip uždrausti abortus nenumačius tam tikrų sankcijų?“

D.Trumpas pamėgino išsisukti nuo tiesaus atsakymo, pareiškęs, kad nenusprendė, kokios bausmės turėtų sulaukti moteris, kuriai buvo atliktas abortas, tačiau pripažino, kad „atsakymas yra toks, jog kažkokia bausmės forma turi būti“.

Paklaustas, ar turėtų būti baudžiamas vyras, nuo kurio pastojo moteris, D.Trumpas atsakė: „Sakyčiau, ne“.

VIDEO: Donaldas Trumpas apie abortus

Tiesa, netrukus respublikonų lenktynių dėl nominacijos prezidento rinkimuose favoritas atsiėmė savo žodžius. Naujame pranešime jis paskelbė, kad turėtų būti baudžiami abortus atliekantys medikai, o ne moterys.

69 metų ekscentriškasis verslo magnatas, kuris savo politiniame kelyje yra buvęs demokratu ir tik neseniai tapo uoliu negimusios gyvybės saugojimo šalininku bei abortų priešininku, anksčiau ne kartą yra sulaukęs kaltinimų, kad keičia savo nuomonę visuomenėje aistras kurstančiais klausimais.

Kilus pasipiktinimo bangai, H.Clinton rinkimų kampanijos štabas, norėdamas iš susidariusios situacijos pelnyti politinių taškų, užtvindė socialinį tinklą „Twitter“ žinutėmis, kuriose buvo rašoma, kad moterys nusipelno vienodų galimybių naudotis sveikatos apsaugos paslaugomis.

D.Trumpas yra pavadinęs moteris „storomis kiaulėmis“, „apsileidėlėmis“ ir „bjauriais galvijais“, o neseniai sulaukė aštrių kritikos strėlių žiniasklaidoje už tai, kad internete greta savo žmonos, buvusios manekenės, nuotraukos paskelbė savo pagrindinio varžovo – Teksaso senatoriaus Tedo Cruzo – žmonos nevykusią nuotrauką.

D.Trumpas tvirtina, kad nėra seksistas, sakydamas, kad jo komentarai tėra „šou verslas“ ir „niekas negerbia moterų labiau už mane“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius