-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Donaldas Trumpas „vis labiau pyksta ant Kinijos“ dėl koronaviruso

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį sakė „vis labiau ir labiau“ pykstantis ant Kinijos dėl naujojo koronaviruso plitimo, amerikiečių sveikatos apsaugos pareigūnams perspėjus, kad jie dar „neturi visiškos padėties kontrolės“ pandemijos atžvilgiu.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Stebėdamas, kaip pandemija skleidžia savo bjaurų veidą visame pasaulyje, įskaitant didžiulę žalą, kurią ji padarė JAV, vis labiau ir labiau pykstu ant Kinijos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Trumpas.

Pandemija, dėl kurios D. Trumpas kaltina Pekiną, padidino jau anksčiau tarp abiejų šalių tvyrojusią didelę įtampą, atsiradusią dėl tebesitęsiančio prekybos karo.

Jungtinėse Valstijose smarkiai padaugėjus užsikrėtimo koronavirusu atvejų, ypač šalies pietuose ir vakaruose, užkrečiamųjų ligų ekspertas Anthony Fauci anksčiau antradienį Kongresui pasakė, kad viskas pasisuko „bloga kryptimi“ ir nurodė: „Akivaizdu, kad šiuo metu neturime visiškos padėties kontrolės.“

Baltųjų rūmų kovos su koronavirusu darbo grupės pagrindinis ekspertas taip pat perspėjo, kad Jungtinėse Valstijose per parą nustatomų naujų COVID-19 atvejų skaičius gali padidėti daugiau kaip dvigubai, iki 100 tūkst., jeigu valdžia ir visuomenė nesiims žingsnių pandemijai pažaboti.

Kinija kaltina D. Trumpo administraciją pandemijos politizavimu siekiant nukreipti dėmesį nuo to, kaip ji pati dorojasi su liga. JAV užregistruotas mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius kol kas yra didžiausias pasaulyje.

JAV pareigūnai savo ruožtu reikalauja iš Kinijos didesnio skaidrumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius