Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Donaldas Tuskas dėl galimybės susitikti su Algirdu Butkevičiumi: „Nebent Lietuva parodys gerą valią dėl vietos lenkų“

Premjeras Algirdas Butkevičius dar viešėdamas Sočyje vasario 8 dieną teigė labai norįs kuo greičiau susitikti su Lenkijos ministru pirmininku Donaldu Tusku ir esą susitikimo data jau derinama. Tačiau šeštadienį D.Tuskas pareiškė, kad toks susitikimas įmanomas tik tuo atveju, jeigu Lietuvos valdžia „parodys gerą valią“ spręsdama lenkų tautinės mažumos problemas, praneša tvn24.pl.
D.Tusko ir A.Butkevičiaus susitikimas
Algirdas Butkevičius ir Donaldas Tuskas / premier.gov.pl nuotr.

A.Butkevičius yra išsakęs norą susitikti su D.Tusku ir aptarti dvišalius santykius, kuriems atsiliepia nesutarimai dėl tautinių mažumų. Anot premjero, susitikimo data jau derinama.

„Toks susitikimas, o aš jo norėčiau, norėčiau šito pokalbio, turės prasmę, kai pagaliau ana pusė rodys gerą valią. Nėra tikslo save apgaudinėti: ten artėja prezidento rinkimai. Nenoriu atsidurti tokiame kontekste: „susitiko premjerai ir tai reiškia, kad viskas yra gerai“, nes nėra gerai“, – pareiškė Lenkijos premjeras.

Todėl, anot D.Tusko, bus laukiama sprendimų ar bent signalų, kurie įtikins, kad toks susitikimas taps gerųjų permainų lenkų tautinei mažumai Lietuvoje pradžia, o ne tik dar vienas pasikalbėjimas, kuris nieko nekeis.

D.Tuskas taip pat teigė keliomis pastabomis apsikeitęs su A.Butkevičiumi susitikimo Taline prieš savaitę metu.

Lenkijos ir Lietuvos santykiai atšalo pastaraisiais metais. Lenkija turi priekaištų mūsų šaliai dėl delsimo priimti Tautinių mažumų įstatymą, dvikalbių lentelių ir pavardžių rašybos originalo kalba. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius